News Update!!!



TAMBAH INCOME ANDA SETIAP HARI!!!

BOP Banner 590 Width V2

08 February 2016

Info mengenai Pelan Takafulink (Takafulink dan Takafulink Cerdik serta Medical Card)

ANDA MENCARI PLAN MEDICAL CARD, TAKAFUL ATAU INSURANCE?...Layari blog saya, In sha Allah Anda akan memperolehi maklumat yang dicari. Untuk penerangan lanjut, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz Riadi-Coach Takaful #1 di Malaysia)



Latest Updatess!!!.....Software utk SQS Ver 2.7.1.0 (November 2015)...sedia utk didownload....sila click link download ini atau image download di bawah.



________________________________________________________________

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pengunjung sekalian....
Selamat datang kepada anda semua. Laman ini direka khas untuk sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat mengenai pelan-pelan takaful dari Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN). Antara maklumat yang anda boleh perolehi :




Kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelan Takaful PruBSN ini, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz) atau email : abdriadi@prupartner.com.my.

Selain itu, kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi Agent PruBSN Takaful secara Part Time / Full Time, juga boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas. Sertai kami, syarikat yang sentiasa mendengar dan memahami..."We Understand, We Care"..

Kami membantu merealisasikan impian anda untuk menjadi JUTAWAN dalam industri takaful di Malaysia.



Pengumuman : Quotation untuk Takafulink SQS Ver 2.7.1.0 (November 2015) sedia untuk di download.....


Kepada pembaca2 yang belum jadi agent, berminat nak jadi agent dan tambah income....contact saya segera, latihan akan diberikan secara percuma.... 019-323 2121 (Aziz Riadi)


Info Agency - Muqmeen Group Klang..


Senarai nama pemegang sijil yang terlibat dengan activity re-pricing untuk medical card MMC1 dan Takaful Health 1. Sila download files .zip di SINI.



Cara nak download : Click pada link, then ada menu di sebelah atas kiri. Click pada menu FILE dan DOWNLOAD.



Files ini telah di encrypt atas tujuan keselamatan data. So, email saya untuk dapatkan password. Hanya agent yang mempunyai client yang ada medical card MMC1 dan TH1 sahaja terlibat. Sila contact client segera utk update client mengenai perkara ini.



Senarai ini hanya untuk unit MD2 sahaja. Untuk unit2 lain, sila rujuk kepada leader masing2. Terima kasih.

05 February 2016

Agency Management Information

Agency Management Tips and Tricks Poster.001

Assalamualaikum dan salam sejahtera...di sini saya kongsikan maklumat berkenaan dengan pengurusan agency insurance / takaful serta tips and tricks dalam menjalankan business untuk kekal berdaya saing pada tahap yang terbaik.

1. Pengurusan Masa Sebagai AUM / Captains / LMT
2.
3.
4.
5.


Banner Fb Page Version 2.1

30 January 2016

UBAH CARA KITA - FIKIR, RASA & BERTINDAK untuk UBAH APA YANG KITA AKAN DAPAT

UBAH cara kita BERFIKIR, UBAH cara kita RASA, UBAH cara kita BERTINDAK...in sha Allah, HASILnya pun akan BERUBAH.....

UBAH BESAR-BESARAN SEKARANG!!!
==============================================


Video yang saya kongsikan ini adalah event Prudential di Genting International Convention Center semasa Leader Conference.

Pada mulanya saya main shoot2 biasa sahaja pakai go pro + stabilizer , tapi sekali saya download, nampak macam best pulak video nie...then saya edit sikit dan kongsikan kepada orang di social media.

Apa yang saya ingin kongsikan adalah....dalam dewan ni ada dalam 1500 Leaders (Manager yang mengetuai unit (sekumpulan agent2) di Prudential)....saya pun terfikir...adakah mereka semua dulunya sebelum join mmg dah berjaya?..atau anak orang senang?..keluarga kaya raya?..saya pun reflects dengan diri saya...

Saya dulu dari keluarga yang dikategorikan susah (cuma saya bersyukur saya tak rasa susah sebab saya dah biasa dalam keadaan tu)...kalau orang lain tengok kira mmg keluarga yang susah.

So, saya ubah cara berikir, cara rasa, cara bertindak (walau pun masa tu saya tak belajar cara nak ubah diri secara sistematik)...but now saya memang dah belajar and amalkan...Alhmadulillah, selepas 13 tahun, saya mencapai tahap macam sekarang nie, Agency Manager dengan agent hampir 250 orang.

Jadi, dalam dewan conference nie, saya rasa ramai yang macam saya, pernah lalui zaman mencabar dan akhirnya, sampai ke tahap ini. Dan terus terang saya bagi tahu kepada anda, kalau dikirakan dari segi purata income LEADER di PRUDENTIAL yang hadir conference tersebut antara 30K hingga 40K sebulan....ya, bukan 3 ribu ke 4 ribu, tapi 30 ribu hingga 40 ribu sebulan...yang asalnya mungkin sama dengan orang lain yang income 3-4K sebulan.

Apa yang buat mereka boleh sampai tahap ini?...

#1- Of course tak boleh disangkal, ianya adalah kuasa dan kehendak Allah

#2- Mereka UBAH (cara fikir, rasa, bertindak)

#3- Mereka buat process tersebut di atas berulang-ulang sampailah mereka capai tahap sekarang..

So, kepada anda yang ingin tahu macam mana nak ubah income anda dari 3-4K sebulan ke 30K-40K sebulan.

SAYA JAMIN, SAYA BOLEH BANTU ANDA UNTUK DAPATKAN INCOME seperti yang saya katakan di atas IN SHA ALLAH.

So, nak tahu lebih lanjut, layari blog saya www.azizriad.com atau website saya www.aarassociates.com utk dapatkan tips and tricks buat business..

Aziz Riadi
Coach Takaful #1
www.aarassociates.com
019-323 2121
abdazizriadi@gmail.com

24 January 2016

Tips Handle Cabaran Kegawatan Ekonomi - Repost Tuan Zaidi Ismail

Kegawatan-Ekonomi-Malaysia-2015 copy

Assalamualaikum, saya nak kongsikan tips yang menarik dan praktikal, cuma memerlukan determination yang tinggi untuk implement. Saya merupakan ahli Urus Insan, tapi tak sempat nak pergi coaching 1 on 1 dengan Tuan Zaidi Ismail nie, sebab saya pun sibuk dengan coaching session saya dengan agent-agent saya...

Ini adalah facebook beliau. Boleh follow facebook beliau.  https://www.facebook.com/urusinsan

So, maybe ianya bagus untuk anda. Ada banyak benda yang beliau tuliskan telah pun saya amalkan, Alhamdulillah..memang berkesan. Walau pun berguru secara online, tapi memang saya follow exactly apa yang beliau sarankan. Saya pernah ikuti seminar beliau dalam "Pelabur Underground 2014"...dan banyak tips yang saya pakai dari idea2 beliau.


MENGHADAPI MUSIM EKONOMI GAWAT ..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
Salam tuan..saya nak tanya pasal ahli urusinsan yg tuan cakap dlm post2 tuan..maaf saya baru dapat tahu pasal tuan melalui rakan saya.. boleh tuan bg penerangan sikit pasal program ni? siapa2 boleh join ke? walaupun tiada aset, semata2 hutang, liabiliti?
.
t.kasih atas pencerahan.. saya banyak baca post2 tuan..saya terasa mcm banyaknya yang x betul dlm pengurusan kewangan saya..saya mencari2 siapa yg boleh bantu saya..
.
Saya bekerja, suami saya baru diberhentikan kerja hujung tahun lepas dan masih takde keje lg smpaila ni.. saya agak terdesak skang dengan perbelanjaan n anak2 yg masih kecil (2org usia 2thn, 4 thn) , saya harap tuan bole jelaskan apa hala tuju program ni agar saya tahu btol ke x keputusan saya ni..
.
Fee tuan tidakla banyak mana bagi saya..cuma saya kena pk btol2 kalau nak bg tuan rm600 tu disaat hidup saya tgh kucar kacir ni.. bukan smpai tahap x makan..alhamdulillah makan pakai masih ok..cuma hutang makin bertambah (credit card) utk cover belanja keluarga sejak suami x bekerja..
.
terima kasih atas masa tuan..
.
KOMENTAR SAYA.
~~~~~~~~~~~~~~~
.
Saya dah hadapi 3 kali musim ekonomi gawat (1997-98 , 2003-2004 , 2009-2010) , ini nak masuk kali ke 4 dan setiap kali musim ekonomi gawat , harta saya bertambah, korang baca molek-molek. Saya tidak tahu apa yang korang bakal buat untuk hadapi kegawatan 2016-2017 mendatang , apa yang saya buat dulu dan akan terus buat adalah :-
.
1. TERIMA KENYATAAN = Lebih cepat kita terima kenyataan , lebih cepat kita bertindak , bincang dengan orang tersayang dan ambil tindakan.
.
2. JUAL = Semua beban atau benda / perkara yang tidak memberikan pulangan kepada saya , terutama jika benda / perkara itu sudah 3 bulan tidak di sentuh (seperti pakaian dll) , saya kumpul hasil jualan sebagai modal (buat senarai dan jual). Masa saya jual dulu , saya dapat kumpul RM16K (tahun 1997/1998) , mula berniaga dan cari ILMU.
.
3. CARI / BUAT KERJA = kalau saya ada 1 kerja , saya akan cari kerja yang ke 2 , 3 ,4 , 5 dan buat duit sebanyak yang boleh , janji halal , terutama kalau saya di berhentikan kerja. Saya pernah bawa diri ke luar negara (USA) selama hampir 2 tahun mencari pengalaman di negara orang.
.
4. MERINGKAS HIDUP = Kalau perlu pindah , pindah sebelah tempat kerja , kalau perlu guna satu kenderaan (kongsi) , kalau perlu kongsi tuala mandi , shampoo , apa juga yang boleh meringkaskan (simplify) hidup , matikan semua jenis langanan subsripsi seperti ASTRO , Majalah dll dan "revise" semula bayaran ansuran bulanan insuran / takaful 
.
5. CARI ILMU = Hampir tertinggal pulak , saya masuk kelas , seminar , beli / baca buku , cari mentor , berkuli dan sebagainya untuk tambah ILMU , masa banyak sebab masa tu takda kerja.
.
6. BELI HARTA SEBANYAK YANG BOLEH = Lihat tawaran-tawaran pembelian harta yang murah-murah , perniagaan ,hartanah dan apa juga yang di kategorikan sebagai harta (ikuiti , aliran tunai dan peningkatan nilai). Ini akan amat membantu masa akan datang. Ini adalah satu-satunya perkara yang kita belanja semasa musim gawat. Yang lain kita tangguh atau langsung tak payah belanja.
.
7. TAWAKAL DAN DEKAT DIRI DENGAN TUHAN (sendiri mau ingat) 
.
8. BERKATA "TIDAK" DAN TANGGUH = Tidak kepada perkara-perkara tidak mendatang faedah dalam hidup , jangan cari penyakit , saya dah buat posting tentang perkara ini , malas nak ulang banyak kali dan tangguh perkara yang boleh di tangguhkkan dan buat bila ekonomi dah baik atau tak perlu buat langsung seperti kenduri kahwin ala "wedding of the year" , yang penting nikah , buat kenduri makan nasi ayam 50 orang dah cukup. Buat yang wajib jer.
.
9. BUAT PEKAK , BUTA DAN TULI = Kepada kata-kata nista orang lain dan ajakan dan sembang kencang mereka-mereka yang cuba ambil kesempatan terutama adik beradik , kawan-kawan dan sedara mara , fokus pada diri sendiri dan keluarga (anak bini).
.
10. TUTUP / LUPUS = Hutang-hutang bodoh secepat mungkin. Terutama hutang yang buat kita rasa menyesal setiap kali nak tidur malam.
.
11. JANGAN MALU = Minta tolong dengan orang kalau perlu , bukan semua benda kita pandai , begitu juga dengan menerima pemberian orang lain , Abang Ngah saya tidak pernah tolak kalau saya beri baju / pakaian lama saya , kalau dia tak muat , dia bagi anak-anak dia pakai , dia dah bersara kini , takda hutang , rumah , kereta semua dah habis bayar , hidup tenang , hari-hari layan masjid depan rumah. Umur tak sampai pun 55 tahun.
.
12. KURANGKAN ALASAN LEBIHKAN USAHA DAN TINDAKAN = Ini paling penting.
.
Itu jer saya nak pesan , hidup korang bukan ada orang lain yang nak tanggung , korang sendiri juga yang tanggung , persetankan orang lain , bukan mereka yang nak hadap kehidupan korang , kalau korang nak rasa perkara yang orang lain tidak pernah rasa , korang kena berani buat apa yang orang lain tidak buat.
.
Akhir kalam , saya tinggalkan satu madah berhelah buat korang pikir , kalaulah kecantikan dan kekayaan itu boleh bawa kebahagiaan , mana mungkin Fasha Sandha dan Nora Danish bercerai dengan orang yang sama - OK baiiii.




NOTE : Nak buat INCOME TAMBAHAN?...kalau anda nak tahu macam mana boleh buat income tambahan sebagai perunding Takaful...saya boleh tunjukkan cara. Penerangan PERCUMA, PM whatsapp 019-323 2121. Fast Action, Fast Result.


P/S: Akhir kalam dia tu mmg sangat WIN!!!

Aziz Riadi
Coach Takaful #1
019-323 2121
www.facebook.com/aar.associates


Banner Fb Page Version 2.1

15 January 2016

MG Klang PRIVATE ONLINE VIDEO LEARNING Page

Berikut adalah link kepada PRIVATE ONLINE VIDEO LEARNING untuk agent-agent MG Klang.

#1- 1MINUTE SALES TECHNIQUE  (1MST)


1MST Cover Photo.001


Topic : Macam mana nak start bukak cerita takaful dengan guna Teknik Curi Duit Dalam Bank pada natural market. 

Selain itu, saya share jugak macam mana nak dapatkan contact number dengan pantas dari stranger dan terus buat mereka jadi natural market kita. Kaedah yang sangat simple dan berkesan. Sila ulang tayang video nie sampai anda expert. Anda kena amalkan apa yang saya ajar dan share dalam comment ya.





#2. Presentation Technique : BWRD - Born - Work - Retire - Death


Cover Photo BWRD


#3 - 2 LINES PRESENTATION / TEKNIK CURI


2 Lines Presentation Flyers.001

LINK VIDEO : KLIK SINI

#4 - SAMPLE BUAT QUOTATION


LINK VIDEO : KLIK SINI


#5 - SAMPLE BUAT QUOTATION (KANAK2, BUDGET BAWAH RM 100)


How to Generate Quotation Child Cover Photo.001.001