Agent Full Time / Part Time Diperlukan...Berminat?


BOP Banner 590 Width V2

20 June 2015

Info mengenai Pelan Takafulink (Takafulink dan Takafulink Cerdik serta Medical Card)

ANDA MENCARI PLAN MEDICAL CARD, TAKAFUL ATAU INSURANCE?...Layari blog saya, In sha Allah Anda akan memperolehi maklumat yang dicari. Untuk penerangan lanjut, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz Riadi-Coach Takaful #1 di Malaysia)



Latest Updatess!!!.....Software utk SQS Ver 2.5.1.3 (February 2015)...sedia utk didownload....sila click link download ini atau image download di bawah.



________________________________________________________________

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pengunjung sekalian....
Selamat datang kepada anda semua. Laman ini direka khas untuk sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat mengenai pelan-pelan takaful dari Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN). Antara maklumat yang anda boleh perolehi :




Kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelan Takaful PruBSN ini, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz) atau email : abdriadi@prupartner.com.my.

Selain itu, kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi Agent PruBSN Takaful secara Part Time / Full Time, juga boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas. Sertai kami, syarikat yang sentiasa mendengar dan memahami..."We Understand, We Care"..

Kami membantu merealisasikan impian anda untuk menjadi JUTAWAN dalam industri takaful di Malaysia.



Pengumuman : Quotation untuk Takafulink SQS Ver 2.6.0.5 (March 2015) sedia untuk didownload.....


Kepada pembaca2 yang belum jadi agent, berminat nak jadi agent dan tambah income....contact saya segera, latihan akan diberikan secara percuma.... 019-323 2121 (Aziz Riadi)


Info Agency - Muqmeen Group Klang..

Senarai nama pemegang sijil yang terlibat dengan activity re-pricing untuk medical card MMC1 dan Takaful Health 1. Sila download files .zip di SINI.


Cara nak download : Click pada link, then ada menu di sebelah atas kiri. Click pada menu FILE dan DOWNLOAD.


Files ini telah di encrypt atas tujuan keselamatan data. So, email saya untuk dapatkan password. Hanya agent yang mempunyai client yang ada medical card MMC1 dan TH1 sahaja terlibat. Sila contact client segera utk update client mengenai perkara ini.


Senarai ini hanya untuk unit MD2 sahaja. Untuk unit2 lain, sila rujuk kepada leader masing2. Terima kasih.

19 June 2015

Mini Seminar 1 MINUTE SALES

MINI SEMINAR 1 MINUTE SALES. TINGKATKAN KUASA JUALAN ANDA DENGAN TEKNIK INI. Baca dan Bertindak Segera....

Assalamualaikum....idea untuk buat mini seminar ini timbul bila ramai agent2 yang di luar agency saya PM dalam FB, email, sms, whatsapp, call dan tak kurang juga jumpa yang minta saya kongsikan kepada mereka macam mana saya buat business takaful. Dari benda basic sampai le benda2 yang advance. Bukan saya tak nak kongsikan. Kalau saya layan 1 persatu, saya tak terhandle pulak agency saya. So, saya dapat idea untuk buat seminar dengan caj yang sangat minimum (kalau nak banding ilmu yang anda dapat dan boleh gunakan)

Sebelum tu, saya nak tanya....

Adakah anda mempunyai masalah untuk approach stranger atau natural market untuk beritahu anda seorang agent insurance atau takaful?

Adakah anda takut kena reject dengan cara yang boleh memalukan anda apabila anda ingin berkongsi kepentingan takaful dengan prospect?


Adakah anda ingin mengetahui rahsia, bagaimana kita boleh start buka cerita pasal insurance / takaful dalam 1 minit dalam apa keadaan sekali pun?


Kalau jawapanya adalah Ya, anda patut hadiri mini seminar saya. Sila lihat poster seminar di bawah untuk maklumat lanjut. Saya hanya terima 50 orang peserta sahaja. Sebab saya akan buat sessi coaching sekali. So, kalau ramai2 sangat..saya susah nak handle. Selain dari itu, tak lama lagi nak raya, sure anda akan jumpa ramai kawan lama, kawan baru dan sedara mara, saya akan kongsikan kepada anda tips and tricks untuk kita start open cerita pasal kepentingan takaful kepada mereka. Jangan berlengah lagi. Daftar segera atau anda terlepas peluang mendapatkan ilmu berharga ini.


Mini Seminar Poster

Payment Advice 1 Minute Sales Ver 2.001.001

INVESTMENT HANYA RM 150.00. Fast Action, Fast Result!!!


Klik pada Borang Pendaftaran dan daftar nama anda serta buat bayaran segera. Pendaftaran tanpa bukti bayaran tidak akan diproses. Keutamaan diberikan kepada siapa yang buat bayaran terlebih dahulu.

JANGAN TUNGGU LAGI!!!!!

Seminar and Workshop oleh Aziz Riadi

Assalamualaikum...



Seminar Preview


Alhamdulillah, saya telah masuk tahun ke-13 dalam bidang Insurance / Takaful nie, dan saya telah pun membangunkan agency saya bersama-sama Muqmeen Group dan sekarang mempunyai agent lebih 300 orang di seluruh negara. In sha Allah, akan bertambah kepada 500 orang dan seterusnya 1000 orang agent dalam masa 3 tahun. 

Sepanjang penglibatan saya, banyak yang saya pelajari dan beberapa kesilapan tak kurang juga idea2 baru yang saya dapat. Selain saya pergi training dan saya amalkan apa yang dipelajari, saya juga ada explore beberapa formula tersendiri dalam menjadi agent yang boleh sustained dalam industri dengan pencapaian yang baik, dengan income yang baik dan reward yang banyak. 

Kemudian saya melalui tempoh membangunkan agency dan sekali lagi Alhamdulillah saya berjaya mencari beberapa formula membangunkan agency dengan pantas dan berkesan. Jadi, saya ingin kongsikan kepada anda, beberapa siri Seminar yang saya akan anjurkan pada masa akan datang. 

Sekiranya anda berminat, boleh terus hubungi saya 019-323 2121 (sms/whatsapp) or email ke abdazizriadi@gmail.com. Atau PM inbox saya di www.facebook.com/azizriadi.




1- Seminar Intensive Agency Development Program : IAD-Pro (untuk UM2 dan AM sahaja)  - tarikh dan masa akan diumumkan. Selepas hari raya puasa 2015. Klik sini untuk Preview Program.

2- Mini Seminar 1 Minute Sales - 28th June 2015, Klang Office. Klik sini untuk preview Program


22 May 2015

Star Club Los Angeles and San Diego 2014 Hari ke - 3

Sambungan dari blog entry sebelum ni....Allah berikan kesempatan untuk saya share kepada pembaca semua...

Hari ke-3 : 21/05/2015

Alhamdulillah, hari ke-3 walau pun badan masih terasa letih, dan jet lag tak hilang lagi, tapi bangun pagi fresh sebab dapat tidur nyenyak (deep sleep). Subuh pada pukul 4.28 pagi, dan matahari naik pada 5.28 pagi. Bila pergi ke oversea, antara benda yang saya cukup ambil berat adalah waktu solat dan kat mana nak solat, dan macam mana strategy supaya tak terganggu. Kena prepare semua peralatan (sejadah, kompas kiblat - skrg senang pakai phone je, dan pakaian bersih utk solat)....tak lupa, saya sentiasa bawak botol kecil, sebab biasanya kat negara barat, toilet takde paip. So, kena ambil kat sinki.

Pagi, sarapan di taman, level 4 (garden concept)..sejuk, dalam 12'C. Tapi, sebab dapat air panas kan...so...Alhamdulillah, best sangat breakfast kat luar nie dengan angin bertiup nie. Dan Hotel ada bekalkan heater atau pemanas untuk menghangatkan badan. Really different experienced. 

Just nak share, sepanjang saya bersama dengan Prudential, setiap kali pergi trip insentif, memang pengalaman yang berbeza. And saya sangat bersyukur Allah kurniakan kehidupan yang hebat. Semoga Allah merahmati apa yang kita buat. Amin.


06-DSC_4118


01-DSC_4104


Apa yang special utk trip kali nie, adalah pihak syarikat telah deal dengan hotel untuk menyediakan makanan yang halal, khas untuk group kami. Kalau dulu, mmg agak sukar, sebab kalau sarapan buffet di Hotel, kena "pick and choose"..tapi, from time to time, agent yang bumiputera yang layak dapat incentive semakin ramai, dan kami bersatu hati request dengan organizer (company dan travel agency) untuk sediakan makanan halal. Alhamdulillah, sekarang amat mudah. Berkat kita bersatu hati. Banyak kelebihan kalau kita bersatu nie...walau pun ramai orang tahu, tapi bukan satu benda yang senang sebab masing2 ada pendapat dan believe yang tersendiri.

Acitivity hari nie...

  • Sarapan
  • Kumpul kat ballroom hotel untuk briefing team building - Explore Hollywood. Konsep treasure hunt. 
  • Start activity....berkumpulan, then, bergerak naik bas ke Hollywood Walk of Fame. Setiap kumpulan diberi tugasan dan arahan tugasan semua ada dalam ipad (yang dibekalkan)...so, enjoy...team building, leadership dan macam2 perkara lagi kita pelajari. Walau pun saya dalam bidang nie dah 12 tahun, tapi saya juga belajar perkara baru hari ni.
  • Habis tepat pukul 12.00 tghari...lunch di Restoran India (makan capati dan nasi lauk kari)..
  • Then terus shopping di Factory Outlet Citadel, Los Angeles. Sessi yang paling ditunggu2 oleh semua agent kalau pergi star club...:D


14-DSC_4131

Pecah kepada 40 group. And saya berada dalam kumpulan 9.

17-DSC_4136

19-DSC_4139

21-DSC_4141

Mula sessi mencari "harta karun"..



26-DSC_4146

Habis treasure hunt tepat pada pukul 12.00 tengahari. Then, lepas tu lunch and pergi shopping.

Nak share sikit pengalaman saya shopping (mostly pakaian) di US. Saya pernah pergi beberapa Premium Factory Outlet di beberapa buah negara, pada saya di US yang saya pernah pergi Citadel dan Dessert Hill...memang lebih murah especially product2 US. Murah di sini bukan murah dari segi duit...tapi dari segi "nilai". Sebagai contoh kalau baju kemeja Tommy Hilfiger, kalau kat Pavillion antara RM 500 - RM 800...tapi kat sini boleh dapat dalam USD50 - USD80. Then itu tak masuk kalau ada discount promotion, atau buy 1 get another 1 with 50% discount. So, memang dari segi harga masih le mahal...tapi dari segi nilai...kita dapat harga lebih rendah. So, kepada agent2 Prudential khususnya yang tak pernah merasa star club....anda boleh buat macam mana yang qualifier buat dan in sha Allah anda akan dapat apa yang mereka dapat. Kena usaha gigih dan jangan cepat mengalah.



33-DSC_4173

36-DSC_4177   

Sekian untuk hari ni....in sha Allah saya akan sambung lagi kalau ada kelapangan.

Pengajaran pada hari ke-3.


  • Harga masa orang lain kalau kita nak orang lain hargai masa kita. Kena datang awal ke mana2 event yang memerlukan pengurusan masa yang ketat.
  • Belajar ikut arahan yang diberikan. Dalam team building di atas, kena buat seperti yang diarahkan. Cuma strategy setiap kumpulan mmg berbeza-beza ikut kreativiti masing2.
  • Komunikasi dalam group amat penting. Sebab kalau tak communicate, msg tak dapat disampaikan dengan baik. Menyebabkan salah faham dan sebagainya.
  • Sesuatu pekerjaan atau perkara kalau buat secara gotong royong i.e ramai2...in sha Allah kerja tersebut menjadi ringan.
  • Kena berikan commitment kepada kumpulan. Ins sha Allah ada sesuatu hasil yang mengejutkan. Dan jangan sesekali jual-ikan (Selfish)...:D.
Setakat tu je, kalau nak kirakan pengajaran mmg banyak sangat. Sebab setiap orang akan belajar perkara berbeza. So, apa yang saya pelajari, saya akan kongsikan...dan terpulang kepada anda sama ada nak share atau tidak kepada orang lain apa yang kita pelajari. Sebab, saya percaya, ilmu kalau kita kongsikan, ianya semakin banyak yang kita akan perolehi.


Sekian...


Sambungan hari ke-4 ( tunggu saya upload kisah dan gambar).





21 May 2015

Star Club Los Angeles and San Diego 2014

Alhamdulillah, bersyukur pada Allah atas kurniaan Nya. Hari nie bermula trip Star Club ke USA : Los Angeles and San Diego.

Hari Pertama : 19/05/2015

Berkumpul di KLIA untuk urusan check in luggage  dan ambil boarding past. Then Prudential beri goodies, benda yang memang tak pernah missed dapat kalau pergi ke Star Club. Mungkin harganya tidak seberapa, tapi apa yang exclusif adalah…ianya hanya dapat untuk yang pergi star club. Bermula pada pukul 11.40 am. Then macam biasa…ambil gambar kenangan kepada squad penghantar…:D. Terima kasih kerana sudi hantar….and jangan lupa, Star Club London 2015 (pergi pada tahun 2016)…in sha Allah….

01-Day 1 KLIA

02-Day 1 KLIA3


01-Day 1 KLIA2



Hari Kedua : 20/05/2015

Alhamdulillah, walau pun sepatutnya masa travelog ini ditaip, sepatutnya dah 7 jam kami terbang dari Lapangan Terbang Antarabangsa Taoyuan, Taipei….flight delay sebab ada masalah enjin (kata salah seorang pramugari)….Alhamdulillah, tak terbang lagi. Walau pun duduk dalam kapal terbang hampir lebih 2 jam. Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya. Cuma, macam biasa, kekadang sebagai manusia (saya ingatkan diri saya)…susah nak bersyukur bahawa apa yang berlaku itu adalah yang terbaik utk kita. ALL FOR GOOD. Macam biasa, banyak juga mulut2 yang bunyi macam tak berapa puas hati dengan service airlines….pada saya pulak…lebih baik belum terbang dapat tahu and delay, dari dah terbang baru nak tahu….Belajar hidup dengan kurangkan COMPLAINT. Apa2 pun Alhamdulillah…pukul 9.30 am boarding semula dan pukul 10.40 am (waktu Taipei)..kalau tak silap saya, departure dan sampai di LA pada 20/05/2015 pukul 7.30 am.

Gambar sebelum boarding untuk ke LA dari Taipei....sembang2 business dan idea, buat kerja sikit...


02-Day 1 Taipei


Pengalaman penerbangan?..Alhamdulillah, selesa walau pun 11 jam lebih. Yang penting selamat.

Hari ketiga : 20/05/2015

Alhamdulillah, sampai je LA International Airport, immigration clearance mudah…sampai2 je, terus load barang dalam van and naik bas ke Hotel…The Westin Bonaventure. Kalau ikutkan memang penat tak hilang lagi, sebab sepatutnya sampai sehari sebelum, tapi oleh kerana ada delay flight, hari ni baru start event…then, sampai hotel, mandi, tukar baju dan terus turun dari bilik ke dalam bas untuk pergi ke Universal Studio Hollywood…

Sebelum tu, saya beli sim card US International Call and Data unlimited USD95 utk sebulan. So, apa lagi....kasi online taruss...:D.



10-Day 2 LAX 2

Sampai-sampai je USH, terus masuk dan lunch…lunch special dari Prudential..sebab delay flight…nak tahu best ke tidak, tengok le gambar2 kat bawah nie…J. Lepas tu, terus layan apa2 show and game yang ada kat USH tu. Pukul 4.45 pm, kumpul balik dan terus dinner.


07-Day 2 USH4


08-Day 2 USH5



Pukul 4.45 pm, kumpul dalam coach, then semua dah ada, terus jalan ke Restoran dalam 25 batu dari USH. Perut pun memang tengah lapar sesangat. Sekali Tour leader (thanx to Jenny)...bagitau, dinner special sikit sebab makan masakan melayu. Lagi tak sabar nak makan. Tapi, terpaksa meredah jammed sebab hiway penuh dengan kereta, sebab kita pergi tempat tu masa rush hour orang balik kerja.

Dinner mmg special, sebab makan masakan melayu, nama restoran pun melayu sangat…Belacan Grill. Alhamdulillah…kenyang…then, balik hotel update blog then tidur untuk hari berikutnya…tunggu entry saya esok…:D......

47-DSC_4080

43-DSC_4070

Daging masak kicap...mmg terbaik..

41-DSC_4063

48-DSC_4084

NOTES : Pengajaran dalam masa 2 hari

  • Apa-apa yang berlaku semua adalah ketentuan Allah dan kita kena belajar bersyukur. Dan pasti ada hikmahnya disebalik kejadian yang berlaku.
  • Enjoy apa yang kita buat pada satu2 masa, "live in your life"...memang penat...tapi, penat kekadang banyak kat akal sahaja....akal kita kata kita penat. Tapi, kita kena tahu macam mana nak control akal kita supaya kita boleh control body kita untuk menikmati sesuatu activity.
  • Best pergi trip oversea percuma...tapi lebih best kalau dapat trip oversea percuma dengan kengkawan rakan seperjuangan yang lain.
  • Kena kerja kuat untuk dapatkan sesuatu yang kita impikan, dan letakkan doa dan pengharapan kita hanya kepada Allah..dan kena berdoa dulu, then usaha sungguh2..jangan putus asa.
  • Kena jaga activity kita supaya kita boleh jaga masa kita...


Full Album utk Day 1 and Day 2.. Boleh click kat sini

Sambungan untuk hari - 3