Agent Full Time / Part Time Diperlukan...Berminat?


BOP Banner 590 Width V2

25 January 2015

SEMINAR PELUANG PERNIAGAAN TAKAFUL BERSAMA PRUBSN.

Senarai Jadual SEMINAR PERCUMA 
untuk tahun 2015



BOP Flyers Jan 2015 Klang by AAR - Tambah Income.001.001

Kenapa Anda perlu hadir SEMINAR PERCUMA ini?...

Ini JAWAPANNYA?..

1. Semua orang tahu, setiap hari, setiap minggu, setiap bulan dan setiap tahun, barang2 keperluan semakin lama semakin mahal. Dan kemudian, pendapatan pulak tak naik ikut apa yang kita harapkan. Jadi, perlu tambah income diri dan keluarga?..Saya akan kongsikan macam mana nak tambahkan income keluarga...sama ada secara part time atau full time....bermula dari RM 500 sebulan hinggalah RM 3,000. Kalau anda Full time, boleh dapat antara 10,000 hingga 30,000 sebulan...kami ada caranya dan kami akan kongsikan kepada anda.

2. Ada yang kerja dah bertahun2....Alhamdulillah, income bertambah, tapi takde masa pulak. Atau kerja asyik tak naik pangkat je....Anda hadirkan diri ke SEMINAR PERCUMA kami...kami akan kongsikan macam mana kami manage kerja kami dengan dapat seimbang...DUIT dan MASA ....so, ada duit, dan ada masa, baru ler bermakna....Jangan risau, jangan takut, kami bukan MLM. Kami takkan paksa anda untuk sign up apa2 program berbayar...datang secara percuma, balik bawak ilmu berguna.....kalau anda berminat nak sertai kami, anda boleh sertai, kalau tidak....anda dapat ilmu untuk kegunaan anda pada masa akan datang.

3. Makanan disediakan.....so, kalau tak nak sangat dengar, datang makan pun tak pe....tapi kena confirmkan kehadiran, nanti kami sediakan makanan, kalau anda tak datang makan, membazir pulak....:D.

4. Dapat hadiah percuma berbentuk buku kewangan. Baca buku untuk tambah ilmu.

5. Selain dari ilmu kewangan (macam mana nak tambah income)...kami juga akan kongsikan macam mana kami uruskan kewangan supaya wang tersebut boleh tambahkan income kita...
  • Macam mana bila dah ada duit kita mula laburkan dalam hartanah?
  • Macam mana nak dapatkan loan dari bank dengan mudah dengan kita register syarikat dan simpan rekod kewangan kita dengan tersusun?
  • Macam mana mana kita manage duit kita dari segi percukaian?
  • Macam mana mana kita boleh manipulate ASB dan pelbagai financial tools lain untuk tambah income kita?
  • Dan macam2 lagi...
6. Yang paling penting adalah...ilmu mengenangi KESEDARAN mengenai pentingnya ILMU KEWANGAN. Sebab ilmu kewangan ni, tak di ajar di sekolah, malah tidak di ajar di UNIVERSITI....Anda pernah dengar di sekolah atau Universiti, macam mana boleh buat duit dengan rumah lelong?...macam mana boleh dapat income dengan buat business Takaful?...macam mana boleh bantu keluarga dengan kita berniaga?...Ada?...takde kan?..kalau takde, di SEMINAR PERCUMA SAYA....ada semua saya kongsikan...

Hubungi kami segera. 019-323 2121 (Aziz Riadi) atau email abdazizriadi@gmail.com atau like FB Page saya di www.facebook.com/aar.associates.

Sekian. 



Januari : Rabu - 28 / 01 / 2015 - Lokasi : Prudential Klang Office. Masa : 8.30 pm - 10.00 pm

Februari : Rabu - 25 / 02 / 2015 - Lokasi : Prudential Klang Office. Masa : 8.30 pm - 10.00 pm

Mac : Rabu - 25 / 03 / 2015 - Lokasi Prudential Klang Office. Masa 8.30 pm - 10.00 pm

April : Rabu - 22 / 04 / 2015 - Lokasi Prudential Klang Office . Masa 8.30 pm - 10.00 pm

Mei : Rabu - 20 / 05 / 2015 - Lokasi Prudential Klang Office . Masa 8.30 pm - 10.00 pm



16 January 2015

Kepentingan Resit ASAL atau Original RECEIPT untuk membuat tuntutan insurance Part 2

Certified True Copy Stamp 

Assalamualaikum semua pembaca sekalian...

Untuk entry Part 2 ini saya akan terangkan sedikit, bagaimana kalau resit asal untuk kos rawatan tersebut jadi beberapa perkara di bawah ni..


  1. Hilang
  2. Rosak sampai tak boleh nak baca kandungan resit
  3. Misplaced (yang ini biasa jadi)
  4. Staff Finance Hospital lupa nak berikan resit pada patient dan patient balik terus ke rumah dan lupa.
So, ini antara perkara2 yang biasa terjadi. Nak buat macam mana dah nak hilang. Jadi, jangan risau dan jangan nak marah2 kepada agent atau company takaful kalau mereka minta resit asal jugak. Just bgtau baik2 dan mohon jasa baik dan kerjasama pihak insurance untuk consider menerima resit salinan sebagai bukti pembayaran. Anda kena yakin, kalau kita memang tak pernah claim pada mana2 insurance lain atau pihak lain atas bill tersebut, still boleh untuk claim. Cuma process untuk claim mungkin akan menjadi rumit dan lambat sedikit. Akan ada beberapa soalan tambahan yang mungkin client kena berikan kepada syarikat takaful atau insurance. Sebab apa, pihak insurance pun akan diaudit, so, sudah tentu mereka juga perlukan document sokongan supaya mereka tidak dipersalahkan menyalahgunakan wang tabung perlindungan yang umum tahu, duit itu adalah duit pencarum. So, tak boleh nak suka2 hati bayar claim tanpa procedure yang tersusun lengkap.

Kenapa process claim lebih lambat?..Just kongsi pengalaman saya...antaranya adalah, syarikat takaful akan check dengan pihak insurance company lain sama ada client ada buat tuntutan atau resit yang sama atau tidak. Selain itu, pihak syarikat juga akan memeriksa dengan hospital untuk mengesahkan bahawa client telah buat bayaran penuh kepada hospital secara tunai untuk mendapatkan rawatan. Ini adalah untuk mengelakkkan daripada masalah orang tipu syarikat takaful dengan buat tuntutan lebih daripada sekali.

Mungkin ada diantara anda yang rasa, ada ke orang nak tipu...kalau anda nak tahu, bukan setakat ada...tapi sangat ramai. Sebab mereka fikirkan duit syarikat insurance bukan duit orang ramai dan mereka anggap syarikat insurance ada banyak duit. Actually, bukan masalah banyak duit atau tidak, tapi masalahnya adalah perkara salah tetap salah...

Kalaulah pakai resit salinan disahkan benar pun boleh buat claim sesenang...client boleh print resit 3-4 salinan dan minta cop dari hospital, kemudian buat claim kepada 4 company insurance dan mereka release claim....kalau 1 resit RM 5,000 (katakan)....4 resit boleh dapat RM 20,000....wah senang sangat kalau macam tu. Insurance bukan untuk jadikan client kaya, tapi untuk elakkan daripada menjadi miskin disebabkan musibah yang melanda...

Jadi, kesimpulannya...kalau dah hilang betul, just dapatkan resit salinan dan teruskan process claim.

p/s : Berdasarkan pengalaman saya juga, perkara ini (pakai resit copy and certified true copy)...yang dibenarkan adalah 1 kali sepanjang hidup atas budi biacara syarikat. Tapi, kalau setiap tahun claim pakai resit salinan, atau everytime pakai resit salinan....jadi ianya nampak mencurigakan...itu yang claim kena reject...

So, tingkatkan ilmu anda dengan membaca artikel yang saya kongsikan...

Sekian, semoga bermanfaat. 

Aziz Riadi
Coach Takaful #1 Anda

www.azizriadi.com
www.fb.com/aar.associates

Tak Sama Tapi Boleh Bekerjasama

Assalamualaikum....

Entry kali ni saya ingin mangajak anda untuk berfikir sejenak terhadap beberapa perkara simple tapi pada saya penting, bukan hanya untuk business, malah dalam kehidupan seharian.


Sama tapi tak Serupa

Gambar Hiasan...untuk mudah faham.

Dalam kehidupan seharian, dan saya akan lebih tekankan dalam context business....kita sebenarnya ada banyak sumber....tapi, oleh kerana kita sebagai manusia terkadang leka asyik melihat masalah, perbezaan, kesusahan, sehingga terlupa dengan sumber yang ada.

Kalau anda perhatikan gambar hiasan di atas.....2 buah kereta, punyai warna yang sama, berbeza ciri-ciri tapi punyai fungsi yang sama...iaitu sebagai pengangkutan. Dan jangan dilihat dari segi nilai RM untuk mendapatkan kereta tersebut, tapi nilaikan dari segi fungsi tertentu setiap dari kereta tersebut.

Untuk lebih mudah, saya letakkan kereta sebelah kanan sebagai Kereta A dan kereta sebelah kiri sebagai Kereta B.

Kalau dilihat dari segi ciri2 dan harga, sudah tentu ramai yang akan lebih focus dengan kereta B...tapi dalam business...kita tidak hanya boleh melihat sesuatu kelebihan yang ada pada sesuatu sumber sahaja. Sebab setiap sumber (kereta A dan B) ada kelebihan dan kekurangan.

Sebagai Contoh..

Kereta A : 5 seater, comfort, tak boleh speed laju macam kereta B, maintenance murah.

Kereta B : 2 seater (2 seat belakang tu kalau dewasa mmg boleh duduk dalam 1/2 jam je kot..lepas tu sure sakit belakang, so kira 2 seater sahaja)...laju, dan kurang comfort untuk jalan yang bumpy sebab suspension keras..., kalau jalan rata mmg best...maintenance mahal.

Ini sebahagian contoh sahaja....apa yang kita boleh pelajari adalah, setiap sumber ada kelebihan dan ada kekurangan (yang pasti tidak akan sempurna (perfect)..sebab yang Maha sempurna hanya Allah SWT)....

Akan tetapi, sekiranya kalau kita ada kedua2 sumber ini, kita boleh gabungkan kelebihan yang ada untuk memudahkan kita capai matlamat penggunaannya....

Sama jugak dalam business....kita ada pelbagai resources....antaranya adalah MODAL INSAN (HUMAN CAPITAL)...i.e staff kita, atau agent kita atau distribution channel kita. Dan agent kita atau staff kita ada pelbagai sumber kelebihan, dan ada juga kelemahan...jadi, walau pun perbezaan tersebut ada, tapi mereka kena bekerjasama...kelebihan seseorang akan menutup kelemahan seseorang yang lain...itulah dia TEAMWORKING...Saya pernah post satu posting di FB satu masa dulu...lebih kurang macam nie...

"Kita ni biar tak sama, tapi boleh bekerjasama. Biar tak serupa tapi boleh bersemuka, biar berbeda tapi boleh berlapang dada" -AAR

Semangat ini lah yang akan menaikan kita dalam business...bukan asyik kita focus pada kelemahan dan masalah. Macam jugak jari tangan kita, ada 5 jari, berbeza setiap satunya, tapi boleh berkerjasama untuk mencapai fungsi yang sama. Begitulah Allah ciptakan diri manusia ini penuh keajaiban untuk kita berfikir dan mensyukuri nikmatNya, mudah-mudahan Allah tambah nikmatNya lagi. 

Jadikan perbezaan kelebihan sebagai sumber untuk kita kembangkan business kita. Untuk synergize daripada level biasa2 kepada level LUAR BIASA...jangan cari perbezaan untuk kita gagal, cari persamaan untuk kita berjaya. Sama2 berjaya, sama2 kaya....in sha Allah. 

Sekian

Aziz Riadi

Coach Takaful #1 Anda
www.fb.com/aar.associates


06 January 2015

Kepentingan RESIT ASAL atau ORIGINAL RECEIPT dalam buat tuntutan Insurans Part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Perkongsian saya kali ini lebih kepada business process iaitu bab claim. 

Saya terpanggil nak share benda nie sebab ramai yang tanya saya (sama ada agent atau pun client) atau pun kengkawan online...iaitu mengenai RESIT ASAL / ORIGINAL RESIT bayaran untuk rawatan perubatan.


Receipts

Sebelum saya pergi lebih jauh, saya nak anda faham dulu process claim nie. Ada 2 jenis process claim (khusus dalam medical claim yang biasa dipraktikkan oleh syarikat insurance / takaful)...

1. Online (bill akan dibayar direct ke hospital)...ini akan hanya boleh dilakukan sekiranya hospital yang client masuk tu, merupakan panel hospital kepada syarikat takaful atau insurance tersebut....yang ini mudah sebab bayaran akan terus dibuat kepada hospital...boleh baca kat artikel sebelum ini "Cara nak Claim".

Sebagai contoh, cuba lihat gambar di bawah. Anda boleh lihat pada bill tersebut, debtor (penghutang) adalah syarikat takaful dan bukannya pesakit. 



Payment to To Hospital Direct

Ini lah dia sebenarnya fungsi utama medical card takaful atau pun insurance. Maksudnya, kita kurangkan beban kita dengan memindahkan risiko kewangan kepada syarikat takaful sebagai penanggung risiko. Ini adalah salah satu dari kaedah "Wealth Protection".
2. Kaedah yang kedua adalah, kaedah "PAY & CLAIM"...kaedah ini, client kena bayar dulu bill then, berikan document yang berkaitan kepada syarikat takaful untuk process claim. Kenapa kena pakai kaedah ini pulak?...ada beberapa sebab.


  1. Mungkin hospital yang client masuk utk dapatkan rawatan bukan panel hospital kepada syarikat takaful tersebut.
  2. Mungkin disebabkan tempoh menunggu (sebab baru ambil dan process claim online belum activate lagi)...so, kena le pakai kaedah pay and claim.
  3. Mungkin disebabkan berkaitan dengan case2 pre-existing illness (penyakit sedia ada)...yang mana, claim tersebut akan menjalani siasatan dulu sebelum syarikat takaful membuat bayaran atau pampasan.
  4. Dan beberapa sebab lain yang jarang2 berlaku. Yang biasa berlaku yang 3 di atas...
Baik...pointnya kat sini, saya bukan nak cerita macam mana process claim, tapi saya nak HIGHLIGHT kenapa syarikat takaful perlukan RESIT ASAL atau ORIGINAL RECEIPT untuk approved kan claim?..Kalau resit hilang (...ini biasa kita dengar kan?..)....boleh tak pakai "certified true copy" atau "CTC"?...jawapan saya, ada keadaan boleh, ada keadaan tak boleh..saya cerita kenapa tak boleh dulu, dan dalam part 2 nanti saya akan cerita, keadaan macam mana boleh pulak.

Mari kita fahamkan dulu process transaksi duit dulu (keluar dan masuk)...dalam konteks ni, duit bayaran bill rawatan, akan masuk ke dalam account hospital dan pihak hospital (bahagian finance) akan keluar resit terima bayaran dari pesakit. 

1 Bayaran - 1 Resit
2 Bayaran - 2 Resit
3 Bayaran - 3 Resit...

Tunjuan dikeluarkan resit adalah SEBAGAI BUKTI yang bayaran telah dibuat. Dan setiap bayaran masuk mesti akan keluar resit. Dan resit biasanya (kalau hospital mesti akan ada SERIAL NUMBER)...sebagai rujukan. Hospital akan keluarkan resit ASAL SEKALI sahaja, sebab apa?..sebab untuk TUJUAN AUDIT (semakan)...

Saya create satu senario..

CLIENT A bayar RM 5,000 ke hospital atas rawatan yang diterima dan pihak hospital akan print receipt no. A00001 = berjumlah RM 5,000 untuk bayaran " bla...bla...bla"..

Jadi, dalam system akan simpan rekod resit A00001 = RM 5,000 (duit yang diterima)...katakanlah CLIENT A ni, resit dia HILANG atau missed placed...so, dia pergi sekali lagi ke kaunter finance hospital, untuk re-reprint receipt kedua dengan jumlah yang sama....iaitu RM 5,000. Hospital TIDAK AKAN print original receipt dengan no. A00002....sebab kalau hospital print, tapi duit tak masuk (sebab CLIENT A nak re-print receipt sbb resit hilang)...bila masa AUDIT nanti..siapa yang akan bertanggungjawab dengan resit asal yang dikeluarkan?..Kalau anda yang jadi pegawai kewangan hospital tu, anda rasa anda nak print resit asal?...so, itu yang hospital keluarkan salinan resit, then mereka cop (certified true copy) atau CTC.

Ok, dah faham kenapa tak boleh print receipt 2 kali?

Then, saya nak bawak pulak anda kepada...kenapa tak boleh nak claim pakai salinan receipt?...atau kenapa syarikat takaful reject claim yang pakai salinan receipt?...

Antara sebab utama adalah untuk mengelakkan daripada risiko penipuan...macam mana tu?..

Kalau RESIT ASAL hanya boleh diprint sekali, so, maksudnya bayaran tersebut boleh diclaim sekali sahaja. Tapi, kalau receipt boleh diprint banyak kali, maksudnya claim pun boleh dibuat banyak kali...macam mana boleh banyak kali pulak?..Kalau client ada lebih dari 1 medical card daripada company yang berbeza, and kalaulah syarikat takaful kedua-dua yang client ada tu boleh claim...client bayar RM 5,000 kat hospital, tapi boleh claim RM 5,000 dari medical card company X dan claim RM 5,000 dari medical card Y...so, bayar RM 5,000, dapat balik RM 10,000...sudah untung 100%....:D. So, kalau ada 10 insurance medical (sebulan bayar RM 1000 je medical card)..sekali claim RM 5,000 boleh dapat balik RM 50,000 sebab ada 10 medical card....anda rasa boleh ke client nak buat mcm tu agak2...and adakah itu konsep takaful atau insurance yang kita fahami?..sebab insurance bukan untuk kita buat duit...tapi untuk kita kurangkan bebanan kewangan kalau ditimpa musibah dan dalam case ini bill perubatan....

Saya akan kongsikan pulak macam mana pakai resit yang cop CTC, tapi boleh claim dalam PART 2...stay tuned semoga bermanfaat.

Sekian..

Aziz Riadi
COACH TAKAFUL #1 ANDA.
Like FB page saya di www.facebook.com/aar.associates

29 November 2014

Info mengenai Pelan Takafulink (Takafulink dan Takafulink Cerdik serta Medical Card)

ANDA MENCARI PLAN MEDICAL CARD, TAKAFUL ATAU INSURANCE?...Layari blog saya, In sha Allah Anda akan memperolehi maklumat yang dicari. Untuk penerangan lanjut, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz Riadi-Coach Takaful #1 di Malaysia)



Latest Updatess!!!.....Software utk SQS Ver 2.5.0.9 (October 2014)...sedia utk didownload....sila click link download ini atau image download di bawah.



________________________________________________________________

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pengunjung sekalian....
Selamat datang kepada anda semua. Laman ini direka khas untuk sesiapa yang ingin mendapatkan maklumat mengenai pelan-pelan takaful dari Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN). Antara maklumat yang anda boleh perolehi :




Kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelan Takaful PruBSN ini, boleh hubungi saya di 019-323 2121 (Aziz) atau email : abdriadi@prupartner.com.my.

Selain itu, kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi Agent PruBSN Takaful secara Part Time / Full Time, juga boleh hubungi saya seperti yang tertera di atas. Sertai kami, syarikat yang sentiasa mendengar dan memahami..."We Understand, We Care"..

Kami membantu merealisasikan impian anda untuk menjadi JUTAWAN dalam industri takaful di Malaysia.



Pengumuman : Quotation untuk Takafulink SQS Ver 2.5.0.9 (October 2014) sedia untuk didownload.....


Kepada pembaca2 yang belum jadi agent, berminat nak jadi agent dan tambah income....contact saya segera, latihan akan diberikan secara percuma.... 019-323 2121 (Aziz Riadi)


Info Agency - Muqmeen Group Klang..

Senarai nama pemegang sijil yang terlibat dengan activity re-pricing untuk medical card MMC1 dan Takaful Health 1. Sila download files .zip di SINI.

Cara nak download : Click pada link, then ada menu di sebelah atas kiri. Click pada menu FILE dan DOWNLOAD.

Files ini telah di encrypt atas tujuan keselamatan data. So, email saya untuk dapatkan password. Hanya agent yang mempunyai client yang ada medical card MMC1 dan TH1 sahaja terlibat. Sila contact client segera utk update client mengenai perkara ini.

Senarai ini hanya untuk unit MD2 sahaja. Untuk unit2 lain, sila rujuk kepada leader masing2. Terima kasih.