17 August 2009

Kenapa Saya Pilih Prudential?

Salam,

Saya diperkenalkan oleh pakcik saya, now dia juga dah jadi leader di Prudential, dengan plan prulink pada tahun 2003. Asalnya saya minat dengan prulink nie adalah dengan medical cardnya. Sebab apa?..sebab dulu sebelum saya join Prudential as a fulltime agent, saya bekerja di HeiTech Padu Bhd dan TM Berhad. Sebabnya adalah...saya tak nak fikir pasal medical benefit. Sebab kedua-dua company yang saya join nie memang ada benefit medical untuk diri sendiri dan keluarga. Jadi saya pun kerja lah di situ sehingga saya terjumpa Pakcik saya yang introduced pasal medical card sekali dengan simpanan. Saya terus terfikir, kalau medical card ada sendiri punya, lebih baik kita kerja kat company yang tak de medical benefit tapi boleh bagi gaji tinggi. So, medical, kita amik le plan insurance personal.

Kemudian, saya pun mula le belajar jadi agent, buat presentation, sales cycle dan sebagainya. Dan semakin hari semakin saya memahami budaya/culture di Prudential.....and saya cukup suka dengan diorang punya vision dan lagu We Are Number 1...

Dalam masa yang sama, saya pun cari info pasal Prudential worldwide. Satu syarikat yang kukuh. Anda boleh cari sendiri info nie di internet.

Tapi apa yang saya lebih teruja adalah semangat agent2 Prudential, mereka begitu bertenaga...dan yang paling penting pada saya masa tu adalah PRODUCT yang saya jual boleh suite dengan apa yang client mahukan . Iaitu Investment Link. Dan yang buat saya confident, client ke-2 saya (masa tu mula2 saya jadi agent ni)...kena demam denggi and saya pertama kali buat claim and dapat dalam masa yang dijanjikan....start daripada situlah saya nampak bahawa Plan dari Prudential memang memenuhi kehendak prospect / client.

Selepas itu, dari setahun ke setahun saya di Prudential, saya berpeluang berkenal2an dengan senior2 manager dan ada yang dah buat insurance di prudential 20 tahun dan lebih...dan saya ambil kesempatan tersebut untuk minta pendapat sepanjang diaorang bersama dengan Prudential. Alhamdulillah, semua respond positif....menambahkan keyakinan saya untuk stay lama dalam business.
Lepas tu pulak, pada saya laa...dari segi computer system support, and product innovation. Baru je launch product innovation, terus software untuk buat quotation dah ada. Cepat betul dari segi products enhancement....itu yang saya suka tu. Nak meniaga tak bleh nak lembab2...:D

Ok, and bermula dengan claim2 yang kecik, sampai le claim yang besar, boleh tengok sini : http://www.prubsninfo.com/2008/10/testimonial.html (ini sebahagian dari claim2 yang saya dah buat), membuatkan saya bertambah yakin, seronok dan menjadi penyebab untuk saya berkongsi dengan orang lain, kenapa mereka perlukan medical card.

Akhir sekali, dari segi commission dan trip ke over sea, setakat nie, saya tak pernah mengalami sebarang masalah, commission tak masuk, atau tersilap dan sebagainya. Masuk tahun baru je, terus dah tau commission masuk bila...and 2 minggu sekali....

Pasal trip pulak, memang best la....terasa betul Prudential layan mcm VIP....tu yang best tu. Pertama sekali saya dapat pergi trip Prudential Star Club ke Switzerland, memang kalau ikutkan apa yang Pru berikan tu, kalau pakai duit sendiri, memang takkan pegi punya. Memang special. Dan setiap star club, berlainan pengalaman.

Pasal income you all boleh baca post saya yang ini


-> Kembali ke Artikel Business Insurance / Takaful

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...