18 August 2009

Jadi agent insurance/takaful full time?...boleh hidup kaaa???

Salam Semua,

Apa yang anda fikir bila you dengar orang buat insurance full time? Boleh survived ke?...ok ke?..Saya tahu, ramai yang fikir based track record orang yang buat insurance...yang berjaya, memang nampak berbeza lifestyle sebelum mereka jadi agent. Tapi bagaimana sebenarnya agent insurance buat full time ni boleh survived.

Sebelum saya sembang lebih lanjut, anda baca artikel ni dulu.

http://www.prubsninfo.com/2009/09/potensi-pendapatan-dalam-business.html

Ok, kenapa memang berbaloi kita buat full time? Sebelum tu, tak dinafikan memula nak decide buat full time tu, macam-macam yang kita terfikir. Tapi apa sebenarnya yang you patut fikir bila you buat full time?

Berbaloi ke tidak?

Kalau saya, saya akan cakap memang berbaloi-baloi...sebabnya sepanjang saya buat insurance nie income saya tak pernah drop dan terus drop..sebaliknya meningkat dan terus meningkat. Itu dari segi income, saya tak nak bincang sangat dari segi income, sebab link artikel kat atas tu dah cukup untuk beritahu anda bagaimana income insurance ini grow.

Saya nak cerita pasal berbaloi dari segi masa. Sebabnya, bila kita buat full time, memang kita tak buat kerja lain, focus kepada insurance sahaja. Jadi, kita boleh berikan yang terbaik dari segi sales and service kepada client. So, apa pentingnya?..TRUST...insurance is about TRUST...so, bila client dah percaya, senang kita nak kembangkan business kita sebabnya client yang akan kembangkan untuk kita. Jadi, itu yang penting sebenarnya bila buat full time. Dah berapa banyak cerita orang yang tak puas hati sebab agent part time yang tak boleh nak commit dengan servicing. So, satu je solutionnya, join FULL TIME. Kena yakin, bahawa rezeki Allah yang berikan. Jangan sampai takut kalau buat full time tak de rezeki. Selagi kita buat kerja kita, selagi tu Insyallah akan ada rezeki untuk kita.

Kena YAKIN 100%...jangan ragu2.

Kalau tak percaya dengan apa yang saya cerita nie, boleh datang sendiri jumpa kami, and kenal kami dengan lebih dekat, sebab ada orang SEEING is BELIEVING...tapi ada juga orang yang percaya terus dan tak berlengah, terus join and terus join acitivity...and terus dapat hasil....

Nak tanya lebih2..boleh call saya at anytime : 019-323 2121 (Aziz Riadi)

-> Kembali ke Artikel Business Insurance / Takaful

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...