05 January 2010

Anda tentukan BONUS Untuk Anda....

Salam pembaca budiman sekalian. Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah.



Apabila saya login email account saya sahaja, keluar lah pop-up window mengenai pengumuman nie. Begitulah setiap awal tahun, selama saya join Prudential/PruBSN Takaful, tahun 2010 nie masuk tahun yang ke 8. 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. Subhanallah, cepatnya masa berlalu....dah dekat 8 tahun. Alhamdulillah, saya tak pernah missed untuk dapatkan bonus setiap tahun. Disaat-saat orang yang kerja makan gaji berkira-kira berapa bonus yang mereka akan terima daripada majikan mereka, setelah dinilai berdasarkan prestasi syarikat, prestasi kerja mereka, KPI mereka....mereka masih berkira-kira berapa yang mereka akan dapat. Ada yang agak menyedihkan, company dah declare siap2...tahun ni takde bonus, sebab business teruk...ada yang berkira2 dapat sebulan gaji, ada yang 2 bulan gaji, mungkin yang bernasib baik dapat sampai 5-6 bulan gaji. Tahniah...

Tapi, apa kaitannya dengan apa yang saya nak kongsikan ini?...tak lain dan tak bukan, macam mana cara kita nak CONTROL bonus kita...bukan berharap majikan akan berikan kepada kita...

Saya nak citer sikit macam mana saya control bonus untuk diri saya.

Dulu saya pun kerja makan gaji (boleh tengok latarbelakang saya dalam ruangan In Person), macam kebanyakkan orang...dan year by year, bila hujung tahun je, bila sembang dengan officemate, akan terkeluar jugak pasal bonus nie...dan masing2 buat andaian sendiri. Langkah pertama saya lakukan adalah...start business sendiri sebagai agent/perunding insurance dibawah Prudential...pada mula2 saya join, saya hanya nampak commission structure i.e pontensi pendapatan yang agak menarik (walau pun bg sesetengah orang mungkin susah untuk dicapai, tapi hati saya mengatakan benda nie boleh dilakukan....). Tapi bila saya dah join, rupanya ada yang lebih menarik dan lebih membuatkan saya teruja...iaitu BONUS.....ada bonus rupanya jadi agent nie...so, saya study habih secara teknikal (macam mana nak dapat, macam mana nak kira, macam mana nak manage).

Awal pembabitan saya 2003, saya tak qualify bonus sebab baru je join. Tapi, masuk 2004, saya boleh tahu berapa saya akan dapat pada 21 Januari 2005 dan 21 Julai 2005 (Bonus masuk 2 kali setahun)....macam mana saya boleh tahu?..sebabnya

- Saya buat production untuk dapatkan bonus maksimum iaitu 13% daripada jumlah production. Lihat table kat sini utk jadual peratusan kelayakan bonus.

- Saya jaga persistency (policy yang active mesti lebih dari 90%) (yang ini saya tak perlu citer details sebab agak teknikal...kalau dah jadi agent, saya boleh turunkan Ilmu)

Jadi, 2 perkara di atas dapat diketahui pada hujung bulan December setiap tahun, i.e tak masuk tahun baru lagi...jadi, kita dah dapat tahu berapa kita dapat pada tahun depan. Saya nak share sikit tahun 2004, saya buat production 192,000 API (Annual Premium Income)..istilah yang digunakan dalam Prudential. Saya buat kiraan di bawah. Senang sikit untuk anda semua melihat kiraanya..

- Production = 192,000 API

- Persistency = 90%

- Nett Production (total production x persistency) i.e jumlah account/policy yang masih active = 192,000 x 90% = 172,800. Jadi peratusan kelayakkan bonus adalah 13%.

- Bonus : 172,800 x 13% = RM 22,464 (dibayar 2 kali...21 Jan dan 21 Jul tahun berikutnya)...(mungkin tak banyak bagi orang yang buat sales lagi hebat dari ini, tapi saya citer apa yang saya dapat. Apa yang orang lain dapat, kalau nak citer pun bukan dapat kat kita...tol tak?..)

Saya dulu kerja TM Berhad (dulu zaman saya Telekom Malaysia Berhad)...gaji kasar RM 2,300 sebulan..tahun 2003. 2004 jadi agent (meniaga kecil-kecilan)..., dan 2005 dapat bonus = 9.7 bulan gaji TM Berhad (macam dapat bonus 9.7 bulan laaa...)....itu tak masuk commission lagi...so, semenjak dari saat itu, Alhamdulillah, saya tak pernah missed, every 6 month saya dapat bonus...

Dan, yang paling seronok lagi...(Alhamdulillah, syukur pada Allah tak terhingga)...bonus bukan dapat untuk production setahun. Makin lama kita buat, kita dapat bonus berganda...sebabnya, setiap tahun production tu, kita dapat selama 3 tahun (dengan syarat kita jaga persistency)....90%, 80%, 80%.

Contoh : Skrg tahun 2010...tahun 2009 punya production (90% persistency)...tahun 2008 (80%) dan tahun 2007 (80%)....so, total Nett Production (total production x persistency) utk 3 tahun tu....darapkan 13%. Subhanallah...sesuatu yang saya sendiri tak pernah terbayang masa makan gaji...

Anda boleh bayangkan?..Alhamdulillah....anda nak tau rahsianya macam mana?...contact saya (019-323 2121), saya boleh kongsikan...saya boleh ajarkan ilmu yang ada.

Tujuan saya kongsi perkara ini bukan untuk menunjuk2 atau yang seangkatan dengannya...OBJEKTIF saya...(Anda boleh tentukan bonus anda...)...itu sahaja...

p/s: Bukan senang nak senang, perlu ada usaha, commitment yang tinggi....tapi, apa-apa pun, amik tahu (i.e cari ilmu), implement (i.e amal)....Insyallah dapat yang kita rancangkan (i.e buah)....bertepatan dengan Hadis Nabi Muhammad S.A.W (Maksudnya : Ilmu yang tidak diamalkan, umpama pohon yang tidak berbuah)....jadi, nak dapat buah (rewards), kena amal ilmu, nak dapat ilmu, kena cari guru...

Sekian.

Kembali ke Senarai Artikel

4 comments:

  1. perkongsian yang membakarrrrrr

    terbakar je aku dengar ini

    bonus buat apa bro?
    beli la emas skit2
    lama2 jadi bukit.....kekekeke

    ReplyDelete
  2. salam, saya dalam proses nak ambil exam untuk jadi agent.
    Saya difahamlam kalau saya buat full time saya dapat insentif dari Prudential sebanyak 80% dari gaji saya sekarang dalam masa setahun,Adakah benar? Saya perlukan kepastian memandangkan saya akan berhenti kerja. Terima kasih.. :D

    ReplyDelete
  3. Juliana, incentive tersebut memang ada, tapi tertakluk kepada syarat2 dan terma.

    ReplyDelete
  4. Pokli : Bonus buat project lembu dulu...nanti settle project lembu aku nie, aku nak rempit emas pulak...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...