27 December 2010

Hobby & Outdoor

Salam semua,


Walau pun kita sibuk bekerja, tapi activity luaran tak boleh ditinggalkan terus. Sebab, pada saya, kalau kita asyik bekerja sampai tiada masa nak riadah dan yang sewaktu dengannya, tak elok untuk kesihatan.

Tapi uniknya business insurance nie, sebab ia boleh dibuat di mana-mana, pada bila2 masa dan kepada sesiapa sahaja. So, disamping kita buat activity2 luaran dan sebagainya, kita masih boleh buat prospecting, present pasal insurance dan kepentingan insurance khususnya medical card kepada orang lain semasa kita menjalani aktiviti riadah tersebut.

Saya memang suka bersukan, dulu rajin main futsal dan berbasikal. Tapi, bila umur dah meningkat naik nie...saya lebih suka berbasikal sebab risiko cedera kurang. Kalau main futsal, semangat macam orang muda, tapi kudrat dan stamina tak macam orang muda, so, nanti semangat punya pasal, ter over pulak....sampai injured....pada saya lagi susah. Tapi, kalau nak main suka2 tu mungkin boleh. Tapi , macam yang saya bagitau la...kalau dah main , semangat macam kita masa umur awal 20-an dulu....tu yang tak ingat kita nie sebenarnya dah masuk pertengahan 30-an....

So, saya kongsikan le kepada pembaca blog saya gambar2 saya kayuh basikal...kalau nak lebih banyak gambar, boleh masuk facebook saya

http://www.facebook.com/azizriadi

Jom Kayuh Basikal
- Denai Alam
- Kerling, Kuala Kubu Bharu
- Kg Kemensah
- Bernam Jaya
- FRIM


Naik Gunung
- Gunung Datuk
- Gunung Nuang
- Gunung Yong Belar
- Gunung Liang
- Gunung Korbu
- Gunung Tahan 2004
- Gunung Tahan 2007
- Gunung Tahan 2009

Gambar2 boleh layari laman facebook saya.

Sekian.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...