23 October 2012

Jualan PruBSN meningkat 23% Half 2012

Assalamualaikum semua para pembaca blog saya...

Saya rasa ramai yang dah tahu atau terbaca berita nie. Alhamdulillah, PruBSN Takaful semakin mendapat tempat di pasaran. Mengekalkan kedudukan utamanya dikalangan pengendali takaful di Malaysia.



PruBSN Increases 23%

Berdasarkan pengalaman saya dalam bidang nie, sekarang nie, penerimaan masyarakat terhadap takaful dah banyak berbeza dengan dulu. Dulu, kalau cerita insurance, pertama sekali yang agent kena handle adalah halal dan haram. Lepas tu, sekarang nie dah ada Takaful, so, tak de issue halal dan haram, cuma masa memula PruBSN Takaful dapat lesen takaful pada tahun 2006, ada segelintir agent dari syarikat takaful lain (yang sekarang nie pun dah tak de dah nama syarikat tu)....mereka cop PruBSN ni tak fully syariah sebab bergabung dengan Prudential Assurance....tapi Alhamdulillah, sampai sekarang nie PruBSN terus menerajui pasaran. 

Kami, tak kisah apa orang kata terhadap kami. Sebab kami focus dan komited dengan impian dan tujuan kami. Memberi khidmat nasihat kewangan Islam kepada seramai mungkin rakyat Malaysia...jadi, tak sempat nak fikir pasal company lain. Simple, kalau ada rezeki, takkan ke mana. Jadi, tak payah nak risau2 kalau ada orang lain buruk2 kan kita. 

"Don't tell them how good we are, show them how good we are"....Result can talk by itself. So, tunjukkan result, cukup. 

Jadi, kepada sesiapa yang berminat untuk menceburkan diri dalam bidang perancangan kewangan Islam bersama PruBSN Takaful dibawah agency Al Isra' Associates Sdn Bhd, boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. 

019-323 2121 (Aziz Riadi) atau email abdriadi@prupartner.com.my

Sekiranya anda tidak buat benda nie, kami tetap akan buat, dan orang lain pun akan tetap akan buat. Jadi, bayangkan kawan2 anda, saudara-mara anda, mungkin memerlukan perlindungan kewangan takaful, tapi sebab anda tak buat benda nie, mereka tetap akan sign up dengan agent2 yang ada di pasaran. Jadi, itu semua peluang anda untuk tambah pendapatan disamping membantu mereka merancang kewangan mereka menurut yang digaris kan oleh Syariah. 

Sertai kami melalui Program JEJAK JUTAWAN TAKAFUL bersama PRUBSN di bawah seliaan saya sendiri. Anda tak perlu rasa terpaksa untuk join. Anda perlu beri peluang kepada diri anda untuk AMBIL TAHU, apa manfaat sekiranya anda join program ini....sekiranya berminat, boleh hubungi saya terus.

Sekian.

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...