03 July 2014

SBU 1 ON 1 VB Challenges : July 2014 (1-31 July 2014)



challenge_ident2007b


Assalamualaikum warga Muqmeen Group Klang Under MD2, AA0 and AA2 sekalian. 

So, seperti yang sedia maklum agency akan berikan satu cash challenge berdasarkan effort agent dalam SBU dengan menggunakan VB dan Production sebagai kayu ukur pemenang sepanjang bulan JULY 2014. Challenge bermula dari 1 July 2014 hingga 31 July 2014.

Setiap SBU akan dipasangkan kepada beberapa pasangan seperti di bawah.


Group No 1
DO IT vs QUANTUM

Group No 2
CHILIS FIGHTERS vs CONQUER

Group No 3
Al FATEH vs KAIZEN

Group No 4
WARIGH vs MUJAHID TAKAFUL

Group No 5
SNIPER vs GANBATTE

Group No 6
OHW vs ARUMBA

Group No 7
ROAR vs SEDULOUS



HADIAH YANG DITAWARKAN.


Rewards



Terma dan Syarat*

1. SBU yang telah ditetapkan oleh Leader dari unit MD2, AA0 dan AA2 sahaja.
2. SBU yang telah dipasangkan adalah muktamad. 
3. Setiap SBU mesti pastikan setiap team member kena buat VB1,VB2 dan VB3 setiap hari. Kiraan VB adalah seperti berikut :

VB 1 : 10 new contact sehari
VB 2 : 30 phone calls sehari
VB 3 : 3 presentations / open cases sehari.

Agency menetapkan, jumlah hari bekerja dalam seminggu adalah 6 hari (Sebab meniaga takaful nie macam bukak kedai, so, kedai kena bukak 6 hari seminggu). Jadi, 100% VB seminggu akan dikira seperti berikut :


VB 1 : 60 new contacts seminggu
VB 2 : 180 phone calls seminggu
VB 3 : 18 presentations seminggu.

Challenge ini berjalan selama sebulan, jadi, total VB utk sebulan adalah


VB 1: 240 new contacts sebulan
VB 2 : 720 phone calls sebulan
VB 3 : 72 presentations sebulan. 

So, pemenang akan dikira dengan purata setiap team member dalam SBU, sebab ada SBU yang 8 orang, ada yang 7 orang dan ada yang 6 orang. Jadi untuk sebulan minimum 70% dikira dari jumlah VB sebulan dan purata setiap orang.

70% VB purata setiap team member dikira seperti berikut :


VB 1 : 240 x 70% = 168 new contacts
VB 2 : 720 x 70% = 504 phone calls
VB 3 : 72 x 70% = 51 presentations

Sebagai contoh :

Team A ada 7 team member : 

Total VB 1 (untuk 7 orang) dalam sebulan dibahagikan kepada 7 orang, jadi dapat average sorang punya VB. Macam tu jugak VB 2 dan VB 3.

Katakan ini adalah result VB utk sebulan bagi Team A dengan 7 team members punya VB (total) :

Contoh Kiraan 1 :
VB 1 : 1400 new contacts sebulan
VB 2 : 4900 phones calls sebulan
VB 3 : 420 presentations sebulan

Purata sebulan bagi setiap agent
VB 1 : 1400 / 7 =  200 (comply utk syarat VB 1)
VB 2 : 4900 / 7 = 700 (comply utk syarat VB 2 )
VB 3 : 420 / 7 = 60 (comply utk syarat VB 3 )

* Team ini layak untuk mendapat rewards mengikut kategori yang telah ditetapkan, dengan syarat dapat tewaskan team satu lagi.

Contoh Kiraan 2 : 

VB 1 : 1400 new contacts sebulan
VB 2 : 3000 phones calls sebulan
VB 3 : 300 presentations sebulan

Purata sebulan bagi setiap agent
VB 1 : 1400 / 7 =  200 (comply utk syarat VB 1)
VB 2 : 3000 / 7 = 428 (tidak comply utk syarat VB 2 )
VB 3 : 300 / 7 = 42 (tidak comply utk syarat VB 3 )

* Team ini tidak layak mendapat rewards untuk syarat VB. Untuk VB, kena ketiga-tiga VB comply baru layak dapat rewards. Kalau tak, tengok je la orang lain akan dapat. Tapi kalau team tu cross production 100K dan ke atas dan menang dengan team satu lagi walaupun VB tak comply, still boleh dapat rewards dalam kategori di atas.


4. Keutamaan pemilihan pemenang dipilih dari segi captured, kemudian diikuti dengan jumlah VB yang dibuat. Sekiranya jumlah captured dibawah syarat yang ditetapkan, jumlah VB akan diambil kira sebagai penentu pemenang.

5. Challenge ini tidak ada unsur (menang atau kalah) kerana semua wang hadiah disediakan oleh pihak agency. 

6. Keputusan adalah muktamad. Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan sama sekali. 

So, akhir kata


ABC Go VB Go!!!
ABC Go VB Go!!!
ABC Go VB Go!!!

Sebarang pertanyaan, boleh call or whatsapp : 019-323 2121 (Aziz Riadi) atau email kepada abdazizriadi@gmail.com

Sekian.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...