28 November 2015

Jaminan pekerjaan? Kerja kerajaan pun belum tentu....

Berapa ramai antara kita biasa dengar, yang kerja kerajaan bagus sebab TERJAMIN....ada PENCEN... Senang buat LOAN dan sebagainya. Tapi hari ni paper NST muka depan, ada berita kalau anda sebagai kakitangan kerajaan, semua jaminan yang mungkin dulu ada, sekarang tidak lagi.

So, bahasa mudahnya apa yg saya nak kongsikan adalah, there is no JOB SECURITY walau pun kerja kerajaan.

So, bagus kalau kerajaan buat macam ni, supaya kakitangan kerajaan akan meningkatkan lagi kualiti kerja. Cuma, kalau anda dah naikkan kualiti kerja, adakah bayaran yang diterima setimpal? Adakah ada kepuasan kerja? Adakah boss anda boleh ngam dengan anda?

So, anda mungkin bagus atau sangat bagus, tapi kalau imbuhan dari segi gaji dan karier tidak memberikan kepuasan, lama kelamaan mungkin anda start demotivate. 

Kalau anda memang begitu passion dengan kerja and, is ok. Tapi, kepada sesiapa yang rasa kerja kuat, income tak cukup untuk tanggung kos kehidupan atau tak cukup utk merancang kita punya persaraan....saya ada option untuk anda.

1- Buat business part time. Jgn kerja part time, kalau kerja part time, beban jadi tambah, income tambah sikit. Tapi kalau buat business part time, beban kerja tambah, tapi income boleh tambah banyak. Ada beberapa options yang anda mungkin boleh pilih. Nak yang perlu banyak modal atau kurang modal..semua saya boleh ajarkan. Nak yang tak perlu ada barang sendiri, atau ada barang sendiri...pun saya boleh kongsikan macam mana nak mula.

2- Buat seminar - kongsikan kepakaran anda yang mungkin orang lain takde dan orang lain sangat perlukan. So, boleh tambah income dan kerja tak berat sangat. Kalau nak tahu mcm mana buat seminar, boleh contact saya, saya boleh kongsikan beberapa cara.

3- Belajar ilmu pelaburan dan buat pelaburan - hartanah atau saham, spend masa sikit, tapi potensi income tinggi. Ini pun boleh buat tambah2 duit.

4- Rajin timba ilmu sama ada percuma atau berbayar utk dapatkan idea2 baru supaya anda lebih nampak banyak peluang. Kekadang, kita sebenarnya banyak peluang, tapi bila kita takde ilmu, kita tak kenal yang peluang itu adalah peluang. Dan yang masalah itu lagi banyak peluang....so...timba ilmu utk kenal peluang. Saya boleh ajar anda macam mana nak kenal peluang. Bila dah kenal, terus rebut dan gunakan peluang tersebut...:D.



So, terpulang kepada anda, kalau anda terfikir anda inginkan ilmu utk tambah income...saya jamin saya boleh bantu anda kalau anda sanggup spend masa minum teh tarik dengan saya, paling lama 10 min. In sya Allah, anda akan nampak peluang untuk tambah income. Bukan itu sahaja, anda akan nampak cara macam mana nak penuhkan duit ASB dlm masa kurang 4 bulan, macam mana nak habiskan bayar duit kereta dlm masa kurang 2 bulan, atau bagaimana nak habiskan bayar duit rumah dalam masa kurang 1 tahun. Amacam? Saya jamin saya boleh bantu anda....in sha Allah.

So, berminat nak tahu, boleh buat appointment dengan saya, atau tunggu seminar percuma saya yang akan saya mulakan tahun depan iaitu "Seminar Financial Intelligent - SFI"

Contact saya 019-323 2121 utk dapatkan free goodies dari saya.

Aziz Riadi
Coach Takaful #1

Banner Fb Page Version 2.1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...