07 January 2016

Apabila ATM "OUT OF SERVICE"....Pernah anda alami?..

ATM Out of Service


Pernah tak anda mengalami saat di mana nak cucuk duit, tetiba kat screen ATM  tu ada tulis "HARAP MAAF...PERKHIDMATAN MESIN INI TERGENDALA SEBENTAR"...

Dan cuba bayangkan masa tu kita bebetul memerlukan duit.....dan itu sahaja ATM machine yang ada dan kita dah takde duit langsung dah masa tu?...contoh, kita nak isi minyak, minyak dah takde langsung dalam tangki, dan duit dalam wallet kita pun kering....yang ada dalam account bank sahaja, then bila jumpa mesin ATM, sekali rosak pulak. Nak pergi cari tempat lain jauh atau dah takde lagi dah tempat lain?...agak2 macam mana kita masa tu?..

Option yang ada :

#1 - Call isteri or suami or kengkawan minta rescue (duit or belikan minyak or something)

#2- Minta tolong orang disekeliling untuk beri bantuan yang kita perlukan...

#3- Redha dan tak buat apa2....sampai le machine ATM tu ok semula.

#4- Cari machine ATM lain dengan bantuan orang lain...

dan banyak lagi options...

Ok, baik...anda dah dah faham dan dah rasa serta boleh bayangkan apa yang saya ceritakan kat atas....

So,.....sekarang...bayangkan ini pula...

Kalau anda seorang ayah atau ibu, atau penjaga, atau anak yang menjadi harapan ibu ayah atau keluarga sebagai "bread winner" atau tempat bergantung....ANDA SEBENARNYA ADALAH MACHINE ATM KEPADA MEREKA....

Kenapa saya bagitau macam tu?..sebab..

#1 -  Kalau anda seorang ayah, anak2 anda atau isteri anda yang tak bekerja, akan minta duit pada anda...dan anda akan berikan duit ikut apa yang diminta atau ikut apa yang patut mereka dapat....

#2 - Kalau anda seorang ibu yang mungkin anak2 anda tiada ayah, anak2 anda akan minta duit pada anda untuk keperluan mereka


#3 - Kalau anda seorang anak yang menjadi harapan untuk menanggung keluarga, semua ahli keluarga yang anda, mengharapkan duit dari anda untuk keperluan mereka....

Anda bayangkan, anda adalah sebuah ATM Machine, dan tetiba disaat orang2 yang perlukan anda untuk berikan sumber kewangan kepada mereka....anda tidak boleh bagi lagi sebab "OUT OF SERVICE"...macam mana boleh out of services?

Kita semua manusia biasa mempunyai life risk yang sama....iaitu 

  • Risiko Kematian / Lumpuh kekal keseluruhan
  • Risiko sakit kritikal sampai tak boleh kerja
  • Risiko Kemalangan (mati atau lumpuh)
  • Risiko penyakit yang memerlukan kos rawatan yang tinggi dan rawatan segera....
  • Risiko umur panjang dan memerlukan simpanan utk hari tua..

So, semua life risk ni akan membawa kepada risiko lain iaitu dari segi kewangan "Financial Risk"...iaitu...."KEHILANGAN SUMBER KEWANGAN ATAU PENDAPATAN"...

Tapi, orang2 yang bergantung dengan kita, tetap perlukan sumber kewangan tersebut utk meneruskan kehidupan (dari segi kewangan)....jadi, apa jadi kalau ATM machine rosak?...apa BACKUP PLAN ANDA?..

Kami boleh bantu anda dengan mengenalpasti tahap kesihatan kewangan anda secara mudah dan practikal. Kalau anda ingin mendapatkan khidmat nasihat macam mana nak buat backup plan kalau "ATM Machine Out Of Services"..boleh hubungi saya dengan masukkan details anda dalam link ini


Satu perkara lagi, kalau "ATM Machine rosak" sebab machine kena ganti yang baru sebab machine lama tak boleh pakai atau tak de orang nak pakai....(Kena berhenti kerja sebab syarikat anda kerja buang orang"...anda boleh datang ke SEMINAR PERCUMA SAYA...FINANCIAL INTELLIGENT SEMINAR 2016. 

Isi details anda di bawah ini...  



Saya akan tunjukkan jalan dan kongsikan macam mana anda boleh buat ATM MACHINE yang sentiasa boleh bagi duit pada anak2 anda, isteri anda, atau keluarga anda...

Sekian...

Aziz Riadi
Coach Takaful #1
019-323 2121



Banner Fb Page Version 2.1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...