30 January 2016

UBAH CARA KITA - FIKIR, RASA & BERTINDAK untuk UBAH APA YANG KITA AKAN DAPAT

UBAH cara kita BERFIKIR, UBAH cara kita RASA, UBAH cara kita BERTINDAK...in sha Allah, HASILnya pun akan BERUBAH.....

UBAH BESAR-BESARAN SEKARANG!!!
==============================================


Video yang saya kongsikan ini adalah event Prudential di Genting International Convention Center semasa Leader Conference.

Pada mulanya saya main shoot2 biasa sahaja pakai go pro + stabilizer , tapi sekali saya download, nampak macam best pulak video nie...then saya edit sikit dan kongsikan kepada orang di social media.

Apa yang saya ingin kongsikan adalah....dalam dewan ni ada dalam 1500 Leaders (Manager yang mengetuai unit (sekumpulan agent2) di Prudential)....saya pun terfikir...adakah mereka semua dulunya sebelum join mmg dah berjaya?..atau anak orang senang?..keluarga kaya raya?..saya pun reflects dengan diri saya...

Saya dulu dari keluarga yang dikategorikan susah (cuma saya bersyukur saya tak rasa susah sebab saya dah biasa dalam keadaan tu)...kalau orang lain tengok kira mmg keluarga yang susah.

So, saya ubah cara berikir, cara rasa, cara bertindak (walau pun masa tu saya tak belajar cara nak ubah diri secara sistematik)...but now saya memang dah belajar and amalkan...Alhmadulillah, selepas 13 tahun, saya mencapai tahap macam sekarang nie, Agency Manager dengan agent hampir 250 orang.

Jadi, dalam dewan conference nie, saya rasa ramai yang macam saya, pernah lalui zaman mencabar dan akhirnya, sampai ke tahap ini. Dan terus terang saya bagi tahu kepada anda, kalau dikirakan dari segi purata income LEADER di PRUDENTIAL yang hadir conference tersebut antara 30K hingga 40K sebulan....ya, bukan 3 ribu ke 4 ribu, tapi 30 ribu hingga 40 ribu sebulan...yang asalnya mungkin sama dengan orang lain yang income 3-4K sebulan.

Apa yang buat mereka boleh sampai tahap ini?...

#1- Of course tak boleh disangkal, ianya adalah kuasa dan kehendak Allah

#2- Mereka UBAH (cara fikir, rasa, bertindak)

#3- Mereka buat process tersebut di atas berulang-ulang sampailah mereka capai tahap sekarang..

So, kepada anda yang ingin tahu macam mana nak ubah income anda dari 3-4K sebulan ke 30K-40K sebulan.

SAYA JAMIN, SAYA BOLEH BANTU ANDA UNTUK DAPATKAN INCOME seperti yang saya katakan di atas IN SHA ALLAH.

So, nak tahu lebih lanjut, layari blog saya www.azizriad.com atau website saya www.aarassociates.com utk dapatkan tips and tricks buat business..

Aziz Riadi
Coach Takaful #1
www.aarassociates.com
019-323 2121
abdazizriadi@gmail.com
Banner Fb Page Version 2.1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...