17 March 2016

Hartanah - Makin Lama Makin Mahal

Saya nak share sikit benda nie bagi orang nampak...:D...

Blog.001

Project Kondo SOHO Menara U2 di seksyen 13 Shah Alam, pada tahun 2013 : Harga jual RM 261,144 tak termasuk bumi discount semua. Lepas tiga tahun, 2016, purata harga RM 355,000. Jadi setahun naik lebih kurang 11%....so, kalau kita nak melabur dalam bidang hartanah, kita kena pantas. Tak boleh terhegeh. Kena tahu macam mana nak manage kewangan kita dan kita kena grab peluang secepat mungkin.

Sekarang, tempat tu dah bukak AEON Shah Alam, punya le besar shopping complex tu, dan terus tetiba tempat tu happening....jadi, kepada yang berminat nak melabur hartanah nie, kena luangkan masa belajar, cari ilmu...paling mudah, tanya orang macam mana orang buat. Bayangkan anda dapat beli unit nie dan boleh sewakan dengan harga yang tinggi dan dapat extra positive cash flow, anda boleh ulang semula process untuk beli property yang kedua-ketiga dan seterusnya...

So, saya cadangkan...kalau ada seminar free, pasal hartanah, pergi...baca blog, baca artikel, baca buku....then, bila ada sedikit ilmu, cari mentor pulak. Bukan tak boleh takde mentor, cuma kalau ada mentor, kalau kita buat silap, mentor boleh tolong tegur sebab mereka berpengalaman....jadi, kita boleh kurangkan kesilapan.

Risiko bermain hartanah kalau takde ilmu ni, kewangan anda mungkin boleh sangkut seumur hidup. Jadi, kena cari mentor....kalau takde, cari kawan yang dah biasa dengan property, berkawan dengan mereka, dapatkan nasihat mereka. And kalau boleh yang dah ada track record. Bukan yang dia pun hanya baca buku je....sebab teori dan practicalnya adalah sesuatu yang berbeza...

Dalam Financial Intelligence Seminar yang saya anjurkan, saya ada sentuh sedikit pasal pelaburan hartanah ni, especially bab nak kumpul modal. Sebab ramai yang buat seminar hartanah, tapi kurang bercerita mengenai modal dan jugak process nak naikkan income....supaya bank senang bagi loan...



FIS poster FB landscape AAR for Infogram

Kepada yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh layari www.aarassociates.com, dan anda lihat video testimoni dari peserta yang hadir, mengenai apa yang mereka belajar dalam seminar saya. Seminar saya, simple je, dan lebih kepada praktikal. Anda perlu bawa calculator dan buku nota, dan anda kena mengira dalam seminar saya. Bukan hanya dengar dan mencatat. Kalau tak faham nak kira, macam mana nak main hartanah?...

So, kalau berminat, bertindak segera, sebab Property ni MAKIN LAMBAT MAKIN MAHAL...

Sekian.

Aziz Riadi
Coach Takaful #1
019-323 2121


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...