17 March 2016

TIPS KEWANGAN DAN HARTANAH - Bagaimana saya kumpul aset?

Saya ingin kongsikan kepada anda semua tips kewangan dan hartanah yang mungkin boleh bantu anda untuk jadi jutawan satu hari nanti, In sha Allah.

Banyak artikel yang saya kongsikan, ada yang saya buat sendiri berdasarkan pengalaman dan pengamalan saya. Dan juga yang saya petik dari mentor2 saya. Kongsikan kepada orang lain sekiranya artikel ini bermanfaat.




Blog.002

Untuk tatapan pembaca blog saya sekalian....


Page ni saya nak kongsikan macam mana saya develop asset saya sama ada dari segi hartanah, cash money dan jugak emas....

Saya percaya, cara saya bukan lah yang terbaik, tapi saya ingin kongsikan sebab saya rasa puas hati sebab saya develop semua ruangan asset saya bermula dari bawah dan seterus sampailah mencecah nilai jutaan ringgit.

Asal-usul saya?..memang dari keluarga yang susah (tapi tak susah sangat sampai minta sedekah)...orang kampung....dan itu adalah satu kelebihan pada saya.

So, saya akan kumpulkan semuar artikel berkenaan tips dan tricks kewangan, pelaburan hartanah dalam page ni. Anda boleh follow posting saya di blog dengan memasukkan email anda di ruangan atas sebelah kanan. Then, anda akan dapat email untuk pengesahan. So, setiap kali saya update blog, anda akan terima.

Saya namakan project "Paip Air"...iaitu, mengambil sempena air yang mengalir itu umpama income kepada kita. Jadi, satu paip, akan jadi satu sumber income kepada kita. Dan lagi banyak paip, lagi banyak la sumber income kita yang saya namakan MULTIPLE SOURCE of INCOME - MSOI.

#1 - MINDSETTING

#2 - PLANNING

#3 - BASIC MONEY MANAGEMENT

#4 - LOAN PROFILING

#5 - 1st INVESTMENT

#6 - 2nd INVESTMENT onwards.....

Artikel Berkaitan...
  1. TIPS HARTANAH - Makin Lama Makin Mahal
  2. TIPS HARTANAH - Statement ASB
  3. TIPS HARTANAH - Simpan Cash atau Beli Hartanah
  4. TIPS HARTANAH - Penyata ASN and ASB dalam pembelian hartanah
  5. TIPS HARTANAH - Rumah Lelong dan Kaveat
  6. TIPS KEWANGAN - Macam mana nak mulakan simpanan?
  7. TIPS KEWANGAN - Anda sanggup atau Tidak?
  8. TIPS HARTANAH - Sifir Hartanah...Setahun 2, Siap 2 Beli 2...




Banner Fb Page Version 2.1

No comments:

Post a Comment