07 February 2018

Perlindungan Perniagaan Oleh Hj Rafie


Alhamdulillah, sekarang nie ramai orang khususnya Bumiputera Muslim yang sudah pandai berniaga dan berjaya dalam perniagaan, sama ada secara konvensional atau pun secara online.

Ada juga yang berkembang dengan besar dengan membuka banyak cawangan. Ini adalah satu petanda yang bagus dalam dalam perkembangan ekonomi bumiputera khususnya orang Islam.

Akan tetapi, pernahkah anda terfikir, sekiranya anda adalah salah seorang usahawan tersebut....salah seorang dari share holder atau pemilik perniagaan tersebut meninggal dunia, bagaimana untuk kita pastikan business tersebut boleh boleh terus beroperasi dan menjana income untuk kita wariskan kepada waris2 kita iaitu keluarga.

Jadi, di sini saya ingin kongsikan kepada anda bagaimana caranya untuk pastikan process perwarisan perniagaan tersebut boleh dibuat dengan lancar secara sah dari segi undang2 di Malaysia.

Ada beberapa Video untuk anda tonton, Tapi, kalau anda takde masa nak tonton, anda boleh hubungi saya dan saya akan terangkan kepada anda dengan cara yang lebih mudah.Sekira anda ingin mendapatkan maklumat lanjut atau khidmat nasihat mengenai perwarisan perniagaan atau perlindungan perniagaan, boleh hubungi saya di talian 019-323 2121 (Aziz Riadi)

Sekian.

No comments:

Post a Comment