15 October 2018

MACAM MANA NAK CONSISTENT SEBAGAI AGENT TAKAFUL?

Kebanyakkan kalau saya jumpa agent2 yang baru nak up nie, atau pun agent2 yang dah lama tapi hilang momentum. Antara cabaran utama adalah untuk consistent. Dulu ok, sekarang slow. Dulu semangat, sekarang kurang semangat.

So, actually...nak jadi consistent ni...kita boleh belajar. Cuma sama ada kita sanggup tak sanggup buat sahaja. Nak bagi kita sanggup..kita mestikan ada matlamat yang jelas dan bermakna pada kita. Kalau matlamat tak jelas, then takde makna dalam hidup kita....kalau kita jumpa cabaran sikit je, kita terus tak de semangat dan akan focus kepada benda yang negative. Sebaliknya kalau kita punya dream tu sangat jelas dan bermakna pada kita...kalau ada sebarang masalah, cabaran dan dugaan sekali pun, kita akan tetap teguh dengan apa yang patut kita buat (process) untuk kita berjaya. Sebab process tersebut adalah apa yang kita boleh control. Result kita tak boleh control.

So, saksikan video di bawah untuk dapatkan tips untuk consistent.

Encik Dzulkarnaen - merupakan MDRT 4 tahun dengan purata production RM 500,000 dan ke atas. Consistent....




Sekiranya anda berminat untuk tambah income seterusnya boleh menjadi pemula dalam mengejar impian ke arah Financial Freedom..boleh DM saya di http://financialcoach.wasap.my.

Terima Kasih

Aziz Riadi
www.azizriadi.com
www.fb.com/azizriadi

No comments:

Post a comment