14 October 2018

PAMPASAN TAKAFUL BUKAN UNTUK JADIKAN KAYA RAYA

Saya pernah dapat feedback dari netizen pasal kalau betul la Takaful nie betul boleh bantu orang...dan bagi pampasan juta2 atau ratus2 ribu...kenapa dia tak pernah tengok atau jumpa orang yang dapat pampasan takaful kaya raya...

So, saya nak jawab sikit pertanyaan ni..



1) Biasanya kalau pun waris dapat pampasan juta2...mereka takkan hebah2kan..sebaliknya senyap2 sebab takut nanti ramai yang ambil kesempatan. Sedangkan duit pampasan tersebut adalah untuk kegunaan waris2 yang telah pun ditinggalkan oleh pemilik sijil takaful apabila musibah datang. Atau sebagai living expenses sekiranya lumpuh kekal atau tak mampu nak bekerja sama ada disebabkan oleh penyakit atau kemalangan.

2) Kalau dapat claim pun, ia bukan untuk jadikan waris kaya raya, tapi lebih kepada untuk dapat kembalikan kepada kepada tahap hidup dari segi kewangan sama seperti orang yang ditimpa musibah masih sihat dan mampu sediakan duit belanja..

Saya ada video di bawah nie, kisah benar, client saya meninggal dunia dan dapat pampasan 1/2 juta lebih...







Kepada yang ingin mendapatkan khidmat nasihat kewangan atau business...boleh DM saya di http://financialcoach.wasap.my 

Terima kasih.

AAR

No comments:

Post a comment