20 December 2018

KEMBANGKAN BUSINESS DENGAN TAMBAH WAKIL JUALAN

DISRIBUTION CHANNEL - atau pun rangkaian pengedaran untuk product atau perkhidmatan kita antara kunci utama business kita terus berkembang.

Beberapa bulan lalu saya ada pergi trip percuma yang ditaja oleh company saya sebab achieved target jualan...Jadi, kami pergi beramai2 sebab ramai yang capai target jualan tersebut.

Memang seronok dapat bercuti dan tengok negara orang. Tapi, kalau saya berjalan ke luar negara ni mmg tak sah kalau saya tak lihat dan belajar apa2 yang saya boleh saya dapat untuk ilmu business dan kewangan saya.

Apa yang saya nak kongsikan adalah berkenaan dengan bagaimana sesebuah perniagaan tu boleh berkembang maju, sampai ada pelanggan tetap sama ada pelanggan yang sama atau berbeza, tapi memang akan ada pelanggan...

Antaranya adalah..

1) Kualiti barang yang dijual

2) Pemasaran - bagi orang tahu brand kita. Dan seterusnya brand kita akan berkembang...jadi buah mulut orang.

3) Tambahkan distribution channel....so, bila banyak distribution channel ni, banyak la peluang untuk kita tambahkan jualan seterusnya tambah keuntungan..


So, selebihnya saya kongsikan dalam video di bawah.




Kepada anda yang ingin mendapatkan tips kewangan atau ingin tambah pendapatan secara part time dalam bidang kewangan. Boleh PM saya di http://financialcoach.wasap.my

AAR
www.azizriadi.com


No comments:

Post a comment