01 January 2019

BEZA LABUR ASB SETIAP BULAN PAKAI DUIT SENDIRI BERBANDING ASBF

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semenjak posting saya di facebook menjadi perhatian ramai orang.

Baca link kat sini : 


https://www.facebook.com/1408186252/posts/10218509702999672/

Ramai yang mula PM saya, whatsapp saya macam mana nak mulakan benda yang saya buat tu?

Dan antara soalan yang paling banyak ditanya adalah berkenaan perbezaan antara Pelaburan di ASB melalui simpanan sendiri berbanding dengan Pembiayaan dari bank.

Saya pun buat la kiraan untuk memudahkan anda semua faham dan bukti dalam bentuk kiraan lebih senang nak bandingkan.

Tapi, terpulang kepada kekuatan cashflow (Income dan Expenses) masing2...ini saya tunjukkan contoh sahaja. Sebab tu, kalau kalau anda baca saya punya posting berkenaan dengan pengurusan kewangan...memang saya akan tekankan berkenaan dengan peri pentingnya income yang tinggi.

Kita kena pastikan income kita lebih tinggi daripada perbelanjaan kita. Yang ni saya akan kongsikan dalam entri yang lain. Buat masa nie, fahamkan dulu mengenai perbandingan kiraan ni..


Saya harap anda boleh belajar sesuatu daripada apa yang saya postkan ni...

Sekiranya anda sebarang pertanyaan, boleh comment kat posting nie.

Kalau anda berminat nak tahu macam tips and tricks pasal kewangan..boleh like fb page saya http://www.fb.com/abdazizriadi

Aziz Riadi.

No comments:

Post a comment