01 January 2019

STRATEGY "KOLAM RENANG" DAN JUGA CASH FLOW

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman...

Saya nak kongsikan antara strategy saya dalam pelaburan hartanah.

Macam biasa...bila kita dah ada keluarga dan anak2 pun dah makin besar (dari kanak ke remaja)...antara benda yang paling diorang suka adalah mandi kolam. Bila tidur hotel, benda yang diorang tak habis2 tanya adalah BILA NAK MANDI KOLAM...

So, masa anak2 saya kecik, saya terfikir..kalau dapat buat kolam renang kat umah, layan jugak....then, tengok ada rumah banglow kawan2 yang ada kolam, nampak macam best. Tapi, bila tanya2 lebih details...bab keselamatan dan maintenance tu buat saya tak jadi nak teruskan.


Apa yang saya buat lepas tu....?

Lebih baik saya beli apartment atau kondo yang ada kolam renang dan juga beberapa facilities kondo..yang saya dan keluarga saya boleh gunakan...then...pada masa yang sama..saya boleh sewakan pada orang lain bila saya tak gunakan...sebab kita nak mandi kolam bukan selalu...sesekali je...

So, tonton video saya kongsikan mengenai strategy saya kali ni...







Ini sebahagian dari gambar unit saya....Fully Furnish...








No comments:

Post a comment