07 April 2019

PERANCANGAN KEWANGAN ITU MUDAH....

Masih sibuk dengan Hibah Tabung Haji ke?..

Tak takpe teruskan perbincangan. Saya akan teruskan tugas saya berikan awareness mengenai backup income kepada orang ramai.
.






Cuba rileks sekejap, tarik nafas dalam2...tenang, dalam keadaan sedar, nikmati dan rasakan udara tu masuk dalam hidung, lalu kat kerongkong dan masuk ke dalam peparu, then meresap dalam rongga peparu untuk process penukaran oksigen dan Karbon dioksida....kemudian rasakan ia keluar pulak...
.
Then, bayangkan wajah2 orang yang bergantung kepada kita untuk mereka menjalani kehidupan seharian...lepas tu...bayangkan....kalau lah semalam tak boleh nak bernafas lagi....bagaimana mereka menjalani kehidupan untuk hari2 mendatang dalam menguruskan perbelanjaan mereka, atau mungkin hutang yang kita pernah ada tapi tak sempat nak langsaikan......kalau anda tak boleh nak bayangkan sebab anda tak pernah nak fikir untuk sediakan backup plan untuk mereka....takpe, anda masih belum terlambat....buatlah perancangan sekarang...
.
Perancangan apa?
.
1. Perancangan kalau kita boleh kerja sebelum kita bersara.
.
2. Perancangan kalau kita tak sempat sampai umur kita bersara.
.
3. Perancangan kalau kita masih ada lagi walau pun kita dah bersara.
.
4. Perancangan kalau kita ada anak, dan kita nak anak kita ada foundation yang kukuh untuk mereka mulakan kehidupan sebagai orang dewasa...
.
5 Perancangan untuk uruskan harta kita setelah kita tiada di dunia...
.
Nak buat perancangan ni tak susah berbanding nak decide untuk buat perancangan....So..apa yang penting adalah DECIDE NOW!...kalau tidak, mungkin anda terlupa dan apa bila anda tersedar, umur sudah hampir nak bersara....masa tu..sumber paling berharga sudah semakin berkurang..iaitu MASA.

Kalau anda nak tahu bagaimana nak mulakan perancangan kewangan...boleh click http://financialcoach.wasap.my 

Penerangan PERCUMA on the PLANNING CONCEPT.

"PERANCANGAN KEWANGAN ITU MUDAH"

Sekian

Aziz Riadi
Shariah RFP
Pendidik Kewangan
www.azizriadi.com
019-323 2121

#financialfreedom
#financialplanning
#hibahtakaful
#propertyinvestment



No comments:

Post a comment