08 July 2019

Apa beza manfaat Sakit Kritikal dan Kos Perubatan?

SOALAN : Kalau saya dah ambil manfaat sakit kritikal RM 70,000. Sekiranya kos perubatan tak cukup, boleh ke saya gunakan dana yang 1 Million tu?

Persoalan yang ditanya : 

Kalau tak cukup 70K untuk Crisis Protector tu boleh ke pakai 1 million tu?

Yang ni kena fahamkan basic dia.

a. RM 70,000 adalah duit pampasan (cash) yang akan diterima sekiranya client menghidap salah satu dari 43 sakit kritikal. 

b. RM 1,000,000 tu adalah smart value point untuk medical card. Untuk cover kos rawatan. Macam credit prepaid la. Dan tak boleh convert jadi cash.

Kalau client kena sakit kritikal, kos rawatan tak perlu pakai RM 70,000 tu, pakai la medical card. Sebab medical card tu ada credit 1,000,000 boleh pakai. And bukan hanya untuk sakit kritikal. Untuk rawatan sakit lain pun boleh asalkan WARDED a.k.a INPATIENT. Kalau outpatient tak boleh kecuali untuk pre and post hospitalization dan juga injury due to accident.

So, Crisis Protector RM 70,000 akan dapat cash untuk KOS KEHIDUPAN SELPAS KENA SAKIT KRITIKAL (LIVING COST)

Smart Value Point RM 1,000,000 macam credir prepaid. Boleh gunakan kalau warded untuk bayar KOS RAWATAN.

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai plan ini atau ingin mendapatkan sample quotation, kami sedia membantu. Sila click link berikut :

https://infoplantakaful.wasap.my

In sha Allah saya akan berikan penjelasan lanjut.

Sekian.

Terima kasih.

Aziz Riadi
Shariah RFP
Agency Manager Prudential / PruBSN
www.azizriadi.com
HP : 019-323 2121


#medicalcard #educationplan #prubsntakaful #takaful #familyplan #medicalcardnolimit #hibah

No comments:

Post a comment