09 May 2021

5 MANFAAT ASAS DALAM PELAN TAKAFUL

 



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sepanjang 17 tahun saya dalam bidang insurance dan takaful nie, bermula dari tahun 2003 hingga tahun 2020, masih ramai lagi yang saya jumpa, tak faham asas rider dalam plan takaful.

Jadi, saya nak kongsikan 5 manfaat (1 manfaat asas dan 4 manfaat tambahan atau dinamakan rider). In sha Allah saya akan gunakan bahasa yang sangat mudah untuk orang ramai faham.

1. MANFAAT ASAS

Manfaat asas ini akan merujuk kepada bayaran pampasan kepada waris atas kematian peserta  takaful atau bayaran pampasan kepada peserta  takaful sekiranya disahkan mengalami LUMPUH KEKAL KESELURUHAN (atau TPD - Total Permanent Disable).

Pampasan ini dibayar sekaligus berserta nilai tunai (cash value) atau pun simpanan yang ada pada tahun semasa kematian. 

Untuk pampasan Lumpuh Kekal Keseluruhan, cash value akan kekal dalam akaun takaful sehinggalah peserta takaful tersebut meninggal dunia.

Bila saya sebut pampasan. Maksudnya penerima manfaat sama ada peserta atau waris akan dapat bayaran dalam bentuk TUNAI atau WANG.


2. PAMPASAN SAKIT KRITIKAL

Pampasan sakit kritikal ini adalah satu bentuk bayaran tunai kepada peserta takaful sekiranya beliau disahkan mengidap salah satu dari senarai sakit kritikal.

Berdasarkan pengalaman saya, setiap syarikat takaful atau insurance ada pelbagai senarai yang berbeza. Pada permulaan saya join dulu pada tahun 2003, kebanyakkan syarikat menyenaraikan sebanyak 36 jenis penyakit kritikal. Ada juga yang menyenaraikan 42 jenis dan sekarang, ada yang menyenaraikan 43 jenis penyakit kritikal.

Sila rujuk quotation atau sijil takaful anda untuk menyemak berapa banyak jenis penyakit kritikal yang  dilindungi dalam sijil takaful anda.

Sekiranya peserta disahkan mengidap salah satu dari penyakit kritikal yang disebutkan di atas. Syarikat akan bayar claim dalam bentuk tunai (atau bank in terus ke account peserta.)

Bayaran hanya dibuat untuk penyakit kali pertama sahaja. Iaitu, sebagai contoh peserta disahkan mengidap sakit jantung. Setelah dapat rawatan, tiba-tiba peserta disahkan mengidap cancer pulak. So, untuk sakit kanser tidak akan mendapat apa2 bayaran pampasan.

Bagaimana dengan kos rawatan untuk sakit kritikal tersebut?...Untuk kos rawatan, semuanya menggunakan manfaat  kad perubatan.

Ada juga plan tambahan seperti ini yang menawarkan pelbagai sakit kritikal, iaitu sekiranya client mengidap sakit kritikal lebih dari sekali, setiap kali kena penyakit tersebut akan dapat pampasan. Akan tetapi penyakit kritikal tersebut  perlulah berbeza dengan penyakit kritikal yang pertama. Manfaat ini dinamakan MULTIPLE CRISIS COVER. Namun, ramai yang prefer ambil untuk 1 penyakit sahaja. Antara sebabnya adalah kos sumbangan takaful tu lebih tinggi sedikit. 

Tidak semua pelan takaful ada manfaat yang cover untuk pelbagai (multiple) sakit kritikal nie. Dan biasanya pihak syarikat  takaful akan mengenakan bayaran tambahan sekiranya ada yang ingin mendapatkan manfaat pelbagai sakit kritikal.

Jadi secara kesimpulannya, pampasan sakit kritikal adalah satu manfaat tambahan yang membayar sejumlah wang pampasan sekiranya seseorang itu mengidap salah satu dari penyakit kritikal yang ditetapkan dan disenaraikan.

3. PAMPASAN KEMALANGAN  (MENINGGAL DUNIA, LUMPUH KEKAL, HILANG ANGGOTA, HILANG UPAYA ANGGOTA)

Pampasan kemalangan ini adalah, pihak syarikat akan membayar sejumlah wang kepada peserta yang meninggal dunia atau lumpuh disebabkan kemalangan.

Ada juga manfaat ini yang membayar pampasan disebabkan oleh kehilangan anggota atau kecacatan anggota disebabkan oleh kemalangan.

Bila sebut sahaja pasal kemalangan, tak semestinya jalan raya, asalkan ada unsur2 tak sengaja, nampak ada kesan kecederaan, ia dinamakan sebagai kemalangan.

Bagaimana dengan kos rawatan?..Kos rawatan akan dibayar melalui manfaat perubatan.


4. MANFAAT PERUBATAN (KAD PERUBATAN ATAU MEDICAL CARD)

Manfaat ini hanya akan membayar kos rawatan akibat penyakit atau  kecederaan sehingga masuk wad. Untuk rawatan pesakit luar, biasanya rawatan disebabkan kemalangan boleh dituntut (claim) walau pun tidak masuk wad.

Untuk manfaat ini, peserta tidak akan dapat pampasan wang daripada manfaat ini sekiranya beliau mendapatkan rawatan dan warded di hospital panel syarikat takaful. Sekiranya peserta mendapatkan rawatan di hospital 
 bukan  panel, jadi peserta yang mendapatkan rawatan mungkin kena bayar dulu. Kemudian baru claim semula ke syarikat takaful dan syarikat akan membayar balik jumlah yang dituntut mengikut terma dah syarat.

Biasanya komponen2 yang dalam manfaat ini yang  anda perlu tahu adalah..

1- Bilik Ward (berapa kadar bilik sehari)
2- ICU (berapa lama cover)
3- Berapa had Tahunan
4- Berapa had Seumur hidup
5- Ada elaun2 tambahan atau tidak.

Sila rujuk brochure atau maklumat mengenai medical card dalam jadual. 

 
5. NILAI TUNAI / PELABURAN

Nilai tunai atau pelaburan adalah sejumlah duit yang terkumpul dalam account takaful setelah ditolak semua caj Tabarru' dan juga wakalah fee.

Ada option yang mana cash value boleh dikeluarkan setelah cukup jumlah pengeluaran dan perlu memenuhi syarat-syarat pengeluaran.

Sekiranya anda ingin mendapatkan info mengenai coverage takaful boleh click link di http://infoplantakaful.wasap.my

Sekian.

Aziz Riadi
Shariah RFP
Senior Agency Manager
Muqmeen Group


19 April 2021

MAK TAK RESTU JADI AGENT TAKAFUL?


Satu hari kami pernah buat booth dan salah seorang dari agent kami masa tu approached satu akak ni masa buat booth kat satu shopping mall. Dia mengelak. Tang mengelak tu takpe, dia siap tarik anak dia sambil cakap kat anak tu "Esok dah besar belajar rajin-rajin. Kalau tak, nanti kerja macam ni (sambil merujuk kepada activity kami buat promotion booth)".

Wahhh, kan main hakak ni. Dia selamba je chop agent-agent takaful yang buat kempen kesedaran perlindungan kewangan kat booth-booth ni belajar tak pandai atau malas dan tak dapat kerja bagus, jadi, tiada pilihan, buat la takaful.

Ini cerita 12-13 tahun lepas.

Now dah tahun 2021, masih ramai lagi yang memang tak boleh nak accept kerjaya sebagai agent takaful ni. Especially mak ayah yang kurang pendedahan.

Tak payah jauh, saya sendiri, masa memula nak merisik bakal isteri. Mak mentua saya pun kurang yakin dengan kerjaya saya sebagai agent takaful untuk ambil anak dia sebagai isteri. Tapi bagusnya bakal isteri saya masa tu, dia pandai positionkan kerja saya masa tu. apa yang dia cakap dengan mak dia, buat mak dia boleh terima (walau pun tak berapa confident). 

Kenapa saya tahu? Sebab masa tu saya belum ada apa-apa lagi. Kereta 2nd hand Honda Civic tahun 1989. Masa tu tahun 2004. Apa yang nak dibanggakan? Kan?

Ok. Berbalik kepada kerjaya dalam bidang takaful ni. Saya selalu share dengan agent -agent saya yang tak dapat restu mak ayah untuk buat business ni.

Rata-rata, bukan salah mak ayah mereka beranggapan begitu. Sebab apa? Sebab mereka tidak didedahkan dengan apa kelebihan sebagai agent takaful. Yang mereka tahu, "kerja ikut komisen". Komisen dapat ikut sales atau jualan. Takde sales, takde income. Takde income macam mana nak tanggung belanja. Kalau ada gaji basic, at least kalau takde sales pun ada la duit untuk cover belanja.

Haaa...itu la yang orang faham pasal kerjaya ikut komisen. Tapi yang sebenarnya ramai yang tak tahu. 

Kalau nak ikutkan dari segi kelayakkan, memang la jadi agent ni tak perlukan tahap pendidikan tinggi. Cukup dengan SPM dan 5 subjek lulus. Bukan credit tau. Lulus je...dah boleh jadi agent. Dengan syarat lulus exam under MII (Malaysian Insurance Institute) atau MTA (Malaysian Takaful Association)...

Tapi tak semestinya tidak memerlukan tahap pendidikan tinggi tak boleh nak bina kerjaya yang bagus dalam bidang takaful.

Kami di Muqmeen Group, jangan kata Diploma or Degree holder. Yang ada master dan PhD pun ada yang buat takaful sepenuh masa. 

Ada title Dr dan Ir. Yang Engineer tak payah sembang, bersepah, Arkitek, Lecturer, Cikgu, Anggota Polis, Anggota Tentera, macam-macam bidang dan akhirnya mereka memilih dari jadi agent takaful sepenuh masa.

So, untuk yang nak jadi agent takaful, tapi tetiba dapat tentangan atau tidak mendapat restu ibu bapa. Especially yang muda-muda. Sebab kalau yang dah 30-an atau 40-an biasanya parent dah tak kisah sangat kalau anak mereka nak tukar kerjaya...

Saya ada beberapa tips nak bagi parent anda faham kenapa anda nak join industri takaful.

Baca sampai habis.

Jangan cerita pada parent tapi TANYA pada mereka pasal jenis kerjaya yang anda nak ceburi dan kenapa pilih kerjaya tersebut.

Contoh Soalan: (Banyak jenis soalan, saya bg yang basic2 dulu)

Cakap lembut2, dengan penuh rasa hormat...

"Mak,.....antara kerja yang income tetap dan kalau kerja saya bagus, boss suka saya dan company ada untung dapat baik gaji setahun sekali dengan kerja yang income based on komisen, kalau saya bagus dapat income naik setiap minggu. Agak2 mana satu yang mak restu?"

Biasanya mak jawab: Tak kisah la, asalkan rezeki halal. Kalau bagus yang ada gaji basic dan ada pencen (kerja gomen). 

Tanya lagi,

"Mak, antara kerja, yang mana kerja tu bagi gaji oklah...tapi sibuk sampai kalau Mak sakit atau perlukan orang untuk jaga mak, saya susah nak dapat cuti, atau nak balik jenguk mak dengan kerja yang incomenta ok, tapi kalau mak perlukan saya anytime, saya tak perlu ambil cuti, saya boleh jaga mak dan dalam masa yang sama saya boleh buat kerja saya dan income tetap naik setiap minggu, rasa-rasa mana mak prefer?"

Kalau mak anda masih jawab, 

"Takpe lah, kerja yang takde masa untuk mak pun takpe. Kalau mak sakit, kou sibuk kerja, buat la kerja kou sampai habis. Mak tak kisah kalau anak2 mak tak dapat balik jenguk mak tak sihat sebab sibuk sangat dengan kerja..."

Kalau mak anda jawab macam ni. Ok. Kerjaya takaful mungkin tak sesuai dengan anda. 

Tapi kalau mak anda jawab. 

"Nak,.....mak mana yang suka anak dia sibuk sangat kerja, sampai kalau mak sendiri sakit pun tak de masa nak jenguk, takde masa nak jaga. Takde masa nak suapkan makanan, picitkan kaki, picitkan kepala kalau mak pening? Mak mesti la suka kalau anak mak boleh jenguk mak masa mak sakit. Jangan kan sakit, waktu sihat pun kalau dapat jenguk selalu, mak lagiiii happy sebab ada anak yang selalu ingat mak dia yang lahirkan dia. Yang berjaga malam kalau anak dia demam panas, yang sapu minyak angin kat perut kalau  anak dia kembung. Yang sapu minyak angin kat dada kalau dia selsema...kou ada anak nanti, kou faham la apa yang mak bagitau ni".

Kalau mak anda bagi jawapan macam ni. Jangan tunggu lama. Click link kat bawah ni 

http://jomextraincome.wasap.my

http://jomextraincome.wasap.my

http://jomextraincome.wasap.my

In sha Allah, saya akan bantu anda untuk bina kerjaya bukan setakat dapat good income tapi juga ada masa yang boleh diluangkan untuk berbakti kepada ibu dan bapa anda.

"Restu ibu ayah dalam kerjaya memang sangat penting. Tapi, bagaimana kita persembahkan kerjaya tersebut kepada mereka, itu jauh lebih penting" - AAR

Selamat Menjalani Ibadah Puasa.

In sha Allah kalau diberi kesempatan, saya akan interview beberapa team kami yang pelbagai background berkenaan kisah restu ibu bapa dalam kerjaya...

Aziz Riadi

ShRFP

Senior Agency Manager

Muqmeen Group

#longlifecareer

#takafulawareness

#takafulagent

#tambahincome

#parttimejob

#helpmorepeople

#mgklang

03 February 2021

SELF IMAGE DEVELOPMENT PART 2



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat.


Aku nak sambung lagi part 2. Kalau ada yang belum baca part 1. Boleh check kat link ni.


https://www.facebook.com/1408186252/posts/10225848150016261/



Untuk part 2, aku akan share mengenai step untuk develop self image. Yang aku rasa setiap orang kena faham kalau nak develop self image. 


Iaitu…..


Hukum Tumbesaran (Law of Gestation)


Kita kena faham pasal setiap sesuatu tu perlukan process (ikut hukum alam). Kecuali atas kuasa Allah (sebab Dia Maha Berkuasa, cukup dengan Kun Fayakun sahaja)


Sebagai contoh mudah. Lihat semua champion pecut dunia. Takde satu pun lahir2 je terus pecahkan record pecut dunia. Semua perlukan process bermula, progress  dan pengakhiran. 


Jadi, untuk kita yang baru nak bermula. Kita kena ready dari segi soul and spirit, mindset, skill set, tools set dan platform untuk mula progress.


Ready tu maksudnya kena la ada ilmu, penghayatan (internalization), tindakan (execution), penilaian (evaluation) dan penambahbaikan (improvise)


Kalau dari segi pengalaman aku develop self image dalam business dan kehidupan...yang kat atas tu la aku buat.


Aku dulu mula buat business pakai Honda EX5 dan ada kereta Honda Civic EX tahun 1989. Tapi sebab nak jimat punya pasal, dan juga practical (senang nak parking dan jimat duit minyak toll dan parking), permulaan aku buat business takaful ni memang naik motor je. 


So, bayangkan aku naik motor Honda EX5, bukan Ducati Panigale V4 ya...nak jumpa prospect (appointment) sembang pasal pengursan kewangan, pasal perlindungan kewangan dan juga kadang2 pasal career.


Apa? Nak ajak orang uruskan kewangan sedangkan diri aku sendiri income baru RM 2,000 dan hanya mampu naik motor honda EX5 masa tahu. Kalau ikutkan apa yang aku ada memang aku rasa macam loser. Sedangkan ada yang aku jumpa gaji dah 10K ke atas. Pakai kereta Honda baru, bukan 2nd macam aku. 


Macam mana aku encounter benda ni?


Mentor aku selalu cakap masa memula aku buat business..."BUSINESS IS ABOUT MIND GAME"... ya permainan minda . Apa yang aku fikir, apa yang aku rasa, apa yang aku buat akan memberikan impact dengan aku punya result.


Aku start reprogram mind aku. Then aku setkan satu believe based on ilmu dan juga apa yang aku lalui atau apa aku pernah lihat.


Macam mana aku reprogram mind aku


1- Rezeki semua Allah yang tentukan. Aku sabagai hamba kena usaha je. Sebab kalau rezeki tu memang Allah dah tetap aku punya, aku akan dapat. Begitu jugak sebaliknya. So, ini untuk aku ready dan accept apa sahaja hasil yang aku dapat. Then aku akam cepat move on. Dia punya sifir dia "SWSWSW-N"


Some Will

Some Won't

So What?

Next


Jadi kalau aku kena reject, cepat2 aku boleh move on. Dan  bukan menangis bucu katil main biola.


2- Aku sedang berprogress, maksudnya, walau pun income aku baru 2,000 sebulan masa tu, aku dalam process improve business aku untuk naikkam income aku. Walau pun prospect aku income jauh lebih tinggi. Dan aku siap buat kira2 lagi. 


Katakan kerja makan gaji increment setahun RM 500. 

Aku buat takaful kalau aku on track dengan aku punya plan boleh naik RM 500 sebulan. So, aku buat timeline...bila aku boleh match atau dapat income lebih dari prospect aku. So, walau pun hakikat sebenar masa tu income aku baru 2,000, mind aku, feel aku dah rasa bahawa income aku dah lebih dari itu.


3- Bila aku bercerita, mind aku akan set untuk jadi OPTIMIS dengan apa yang aku kongsikan. Bila berkongsi dengan prospect siap dengan projection calculation, planning serta track record. Aku tak over promise. Aku tunjukkan track record, dan bgtau yang past result doesn't determined future success. Cuma, apa yang guaranteed macam coverage semua, memang akan cerita ia memang seperti dijanjikan.


4- Aku tak perfect, prospect pun tak perfect. Maksudnya, Aku sedar tak semua benda aku tahu, tapi aku juga sedar tak semua benda prospect atau client tahu. Jadi, aku akan focus apa yang aku tahu atau bebetul tahu.


5- Aku sedar dan yakin, latih tubi yang berulang2 akan improve skill, knowledge dan juga attitude terhadap business. Dalam meeting setiap pagi aku diwajibkan untuk hafal dan sebut "space repetition is the first law of learning". Jadi aku reprogram mind yang setiap sessi appointment adalah sebahagian process aku belajar, atau

platform untuk aku test aku punya skill dan knowledge supaya aku boleh improve.


6- Aku reprogram process dan progress adalah satu yang enjoy. Sebab setiap cabaran dan masalah adalah pengalaman dan ilmu baru untuk aku. Dan dari situ aku tahu ia akan naikkam value aku.


Oklah...itu je dulu. Sambung part 3.


Nak buat nota pasal Urus Hutang Guna Snowball pulak..sebab ramai yang tanya macam mana nak settlekan hutang.


Untuk sahabat2 yang nak join as agent takaful. 

Boleh click link ni http://jomextraincome.wasap.my


Untuk sesiapa yang nak dengar banyak perkongsian aku dalam business takaful ni. 

Boleh join FB group https://www.facebook.com/groups/agentsinnercircle/


Aziz Riadi

ShRFP

Senior Agency Manager

Muqmeen Group.





SELF IMAGE DEVELOPMENT PART 1



Malam tadi dengar sharing dari salah seorang agent yang dulunya belajar mechanical engineering kat US. Balik Malaysia, kerja sekejap then tukar kerjaya dalam bidang takaful. Asalnya dapat halangan dari keluarga, tapi dia teruskan jugak sebab dia nampak dia boleh belajar sesuatu dan dapat sesuatu yang lebih baik.
.
Apa yang menarik perhatian aku malam tadi, dia share pasal SELF IMAGE. Ramai agent takaful yang baru join akan melalui fasa ni. Fasa untuk adaptasi. Fasa perubahan dari kerjaya yang dipandang tinggi oleh orang sekeliling kepada kerjaya yang dikatakan mencabar dan sukar untuk berjaya serta dipandang rendah oleh masyarakat.
.
Aku pun terkenang la zaman memula aku join dulu as full time agent. Kena sindir tak payah cakap. Ada yang tak cakap depan-depan, tapi cakap belakang2..."Kalau nak kawan dengan aku jangan cerita pasal insurance"...ada juga yang siap sindir lagi "Mana BMW kou?" Sedangkan masa tu dia nampak aku bawak helmet, baru turun dari motor EX5 aku yang bapak aku belikan masa tahun 2 kat UTM. Tapi sampai sekarang pun aku memang tak pakai BMW..😝
.
Apa rasa aku masa tu? Bohong la kalau tak rasa apa2. Memang la rasa malu pun ada bila kena sound depan2. Tapi, apa aku buat? Aku senyum dan aku jawab "Belum mampu lagi bang, tengah pelan2 kayuh..😊". Aku punya perisai masa tu hanya 1 je ..." SENYUM"....kena sound, kena sindir...aku "SENYUM".
.
Tapi dalam hati...."Takpe, one fine day....aku pastikan aku akan berjaya".
.
Benda2 macam ni buat aku rasa SELF IMAGE aku makin drop. Sebab masa memula tu memang kawan2 yang rapat tak berapa ramai yang support. Tapi ada yang support dan aku masih ingat sampai sekarang...
.
So, since aku dah full time masa tu, aku punya mindset very simple. Bila aku tengok game business insurance / takaful ni, kou suruh client kou sign up dan commit untuk tempoh yang lama. So, aku kena service diorang untuk tempoh yang dijanjikan. So, aku bukan hanya jual takaful sebenarnya, tapi aku jual "commitment aku"...aku kena deliver apa yang aku janji.
.
Sebab tu aku decide untuk buat full time dan deliver janji aku, walau pun masa tu income aku baru memula full time hanya 1/2 dari gaji aku kat Telekom Malaysia Berhad.
.
Ehhh....kenapa aku boleh confident untuk buat full time ya, sedangkan masa tu baru je half gaji aku..
.
1- Sebab aku dah buat kira2. 6 bulan aku buat as part time dalam keadaan tak expert dan kurang masa , aku boleh dapat half gaji aku. Kalau aku buat full time all out, in sha Allah aku akan dapat lebih.
.
2- Aku single masa tu, so aku boleh cut cost aku punya personal expenses. Makan sehari sekali tu biasa. Makan untuk hidup.
.
3- Aku ada backup saving, tapi aku tak nak pakai saving aku. So, aku kena cecepat recover income aku. Dan aku bersyukur sebab client kedua aku pernah claim dan claim approved. So, kat situ aku tahu yang apa yang aku buat adalah tak tipu.
.
4- Aku kenal diri aku. Aku kalau nak buat sesuatu, aku sanggup belajar dan ulang buat sampai jadi. So, aku gunakan strength yang aku ada.
.
Sambung pasal self image..
.
Untuk aku naikkan balik motivasi dan self image, aku focus untuk selalu tengok macam mana senior2 aku aku. Masa tu Hj Fazli Mohd Noor (Founder Al Isra'), Hj Othman Shaharum (Co-Founder Al Isra') dan Arwah Hj Rosli Yaacob (Co-Founder Al Isra') antara senior agent yang aku jadikan reference. Cara mereka berfikir, cara mereka positionkan diri mereka kat market dan community...aku bebetul follow.
Instead of aku asyik fikirkan apa yang orang nampak negative pasal apa yang aku buat, lebih baik aku focus kepada orang yang appreciate apa aku buat.
.
Antara step yang aku buat untuk perbaiki self image
.
1- Start buat benda yang tak biasa aku buat untuk improve skill set aku dalam business, dan latih tubi sampai kita jadi biasa dan expert. Share dan ajar pulak agent2 yang lain yang baru.
Antaranya adalah - buat phone call kepada stranger. Buat direct approach stranger. Buat booth dan approach stranger. Kenapa aku ubah market stranger? Sebab stranger tak kenal aku sebelum ni apa yang aku buat. Diorang kenal aku, memang aku sebagai agent takaful. Bukan Computer System Engineer dan sebagainya. Cuma ada juga dapat feedback, ada satu akak tu cakap dengan anak dia masih kecik. "Esok adik belajar rajin2, kalau tak nanti jadi macam abang ni, jadi agent insurance, buat sales kat shopping mall".
Tapi sebab stranger kan, aku tak kenal dia, takde la aku nak amik port sangat. Takkan la aku nak usung degree aku ke hulu ke hilir nak tunjuk yang aku ada belajar kat universiti. Kan?
.
2- Start Mirror kan diri aku dengan top2 agent dan top2 leader di Prudential. Tahun 2004, aku dah berpeluang tengok leader yang ada income 6 angka sebulan. So, aku mirrorkan diri aku untuk jadi lebih baik dari dia...
.
3- Ikut apa yang senior2 agent buat. Kalau diorang buat jadi, in sha Allah kita akan dapat macam mana diorang dapat. Masa tu aku tengok Hj fazli, seminggu present 5, tapi closed 7 (40K TPC seminggu)...walau pun game plan dia lain, tapi aku belajar macam mana cara dia buat networking. Lepas tu, setiap 2-3 hari aku akan jumpa Leader (Hj Firdaus Lau).
Ada challenges, ada kesilapan, ada kesalahan, aku akan refer dia. Dan kalau biasa agent bila leader tanya "You ok tak?" Agent akan jawab ok. Tapi aku jawab "Tak berapa ok". Sebab apa? Sebab bila aku jawab tak berapa ok, leader akan offer untuk bantu. Then masa tu la kekadang aku dapat ilmu2 yang dia sendiri tak share masa meeting atau sharing.
.
Alhamdulillah, lama2 aku dapat rasa perubahan dalam diri aku.
.
Itu je dulu. Sambung kemudian. Part 2 pulak.
.
Untuk sesiapa yang nak dengar banyak perkongsian aku dalam business takaful ni.
Untuk sahabat2 yang nak join as agent takaful.
Boleh click link ni http://jomextraincome.wasap.my
.
Nota : Nak develop self image, sama macam nak buat resort. Masa tanah dalam keadaan hutan, takde siapa nampak value. Masa process pembangunan, tak ramai yang nak bantu sebab dengan kos tinggi, peluh, kotor, panas, hujan...tapi tunggu bila dah siap. Tengok sendiri macam mana orang appreciate. Then masa tu pasti korang akan rasa betapa berbaloinya usaha korang selama ni.
.
Tunggu aku buat sambungan. Banyak lagi nak cerita ni.
.
Sekian
ShRFP
Senior Agency Manager
Muqmeen Group.

25 December 2020

PRODUCT TAKAFUL BUKAN INSTRUMENT PELABURAN? INI COMMENT SAYA #azizriadi



[ PELAN TAKAFUL & PELABURAN ]

Banyak jugak cerita pasal benda nie semenjak dua menjak nie.
Ada yang kata, Takaful bukan Product Pelaburan. Ia product perlindungan kewangan. Betul...saya setuju sangat.

Ada yang jawab pulak. Takaful kan ada elemen pelaburan contoh "Takaful berkaitan dengan pelaburan atau Investment Link Takaful". So, kan ada perkataan pelaburan kat situ. Betul, ...saya setuju.

Ada yang counter balik. "Takaful walau pun berkaitan pelaburan, tapi ia bukan PURE investment instrument (instrumen pelaburan). Betul....saya setuju.
Then persoalan yang mungkin saya nak anda fikirkan..
- Kalau Takaful bukan product pelaburan.
- Kalau Takaful bukan pure product pelaburan walaupun ada elemen pelaburan.
- ADAKAH PRODUCT TAKAFUL TAK BOLEH DIGUNAKAN UNTUK TUJUAN PELABURAN?....

Kalau ada yang kata tak boleh. Saya tak bersetuju dengan anda.

Saya setuju, takaful bukan product pelaburan atau bukan 100% instrumen pelaburan sebab TAKAFUL untuk perlindungan.

Tapi, pada saya, pada sekarang nie terdapat penambahbaikkan product takaful yang BOLEH digunakan sebagai altenative untuk pelaburan.

Saya ingin kita semua berbalik kepada perkara asas.

Setiap orang ada target jumlah pulangan pelaburan masing dan untuk apa duit itu untuk digunakan dan bila untuk digunakan.

So, secara asasnya adalah SESEORANG INGIN MENDAPATKAN PULANGAN PELABURAN DENGAN JUMLAH TERTENTU PADA MASA TERTENTU. Apa jenis instrument yang ingin digunakan adalah perkara lain.

Saya ingin buat satu contoh.

Katakanlah seseorang itu ingin menyediakan satu jumlah duit untuk persaraan. Dia pun invest la kat instrument yang dikatakan 100% pelaburan. Sebagai contoh, Property, Unit Amanah, Stocks, Forex dan sebagainya. Selepas sampai tempoh yang disasarkan, sekali investment beliau tidak menjadi disebabkan faktor2 tertentu.

Contoh 1,
Plan nak invest dalam hartanah dengan tujuan dapatkan capital gain, dan juga cash flow untuk persaraan. Sekali, apa yang diperolehi tidak seperti dirancang. Sebagai contoh, rumah terbengkalai, atau rumah siap tak boleh nak dijual ikut harga pasaran atau lebih tinggi dari harga pasaran. Yang ada nak beli pun di bawah harga pasaran.

Atau ada unit hartanah yang dah dibeli tidak dapat disewakan, atau disewakan dibawah jumlah bayaran pinjaman menyebabkan negative cashflow, dan kemudian tidak dapat bayar pinjaman dan akhirnya kena lelong. Adakah ia tetap keputusan pelaburan yang bagus walau pun dah terang2 berisiko rugi?

Contoh 2,
Plan nak invest kat stock, memang ada untung dan rugi, tapi selepas beberapa lama, tak nak upgrade ilmu, invest main ikut2, dan akhirnya tengok hasil pelaburan back to square one. Ada la untung sikit. Tapi berbanding dengan masa yang diluangkan dan caj brokrage semua, takde untung sangat. Adakah ia masih tetap keputusan pelaburan yang bagus?

Contoh 3,
Plan nak invest kat unit trust, lepas tu tak monitor atau baru untung sikit dalam 7-8% dah nak withdraw. Sedangkan caj 5% setiap kali invest dia tak perasan. Maybe sebab tak tahu atau tak amik tahu. Tak capai pun target pulangan pelaburan. Itu belum lagi yang jenis panik. Masa harga unit rendah atau turun, sibuk nak jual. Masa unit dah naik atau tinggi, masa tu la nak invest. Sedangkan patutnya masa turun la tambah pelaburan, sebab masa tu harga unit rendah.

Contoh 4
Mencarum dalam takaful, tapi portion untuk investment dilebihkan dengan ratio 1:5 (sebab maximum allocation untuk investment dalam plan takaful adalah 1:5). 1 bahagian untuk protection, maximum allocation untuk pelaburan adalah 5 kali ganda dari caruman untuk protection.

Sebagai contoh. Nak buat caruman sebulan RM 1,200. So, allocation 200 untuk protection, RM 1,000 masuk dalam dana untuk beli unit saham.

Oleh kerana dana saham takaful nie mampu beri pulangan yang setanding atau lebih baik dari dana-dana saham amanah kat luar, dan orang yang mencarum dalam plan takaful bersama investment nie dapat pulangan pelaburan seperti yang diharapkan dan apabila sampai tempoh yang beliau ingin dapatkan balik semua pulangan pelaburan dan jumlah tersebut menepati jumlah sasaran awal. Adakah ia bukan satu pelaburan yang baik? Walau pun masuk dalam plan takaful yang ada portion perlindungan?

Itu belum lagi kalau ditakdirkan pencarum tiba2 disahkan mengidap sakit kritikal dan tak mampu nak membuat pelaburan berkala / caruman bulanan. Tapi disebabkan oleh ada portion perlindungan tadi, semua caruman akan datang akan disambung oleh pengendali takaful sebagai salah satu daripada manfaat perlindungan. Dan kalau ditakdirkan pencarum survive sampai tamat tempoh matang, beliau dapat capai matlamat ROI (return of investment) seperti yang dirancang, adakah beliau tersalah membuat pilihan untuk melabur dalam plan takaful?

Dan, kalau beliau gunakan 100% instrument pelaburan, yang takde features perlindungan caruman akan datang, dan beliau ditakdirkan mengidap sakit kritikal, dan tak mampu nak sambung pelaburan, adakah ia tetap keputusan pelaburan terbaik walau pun beliau tak dapat capai matlamat pelaburan?.

Alaa....yang macam tu ambil la plan takaful berasingan. Takpayah campurkan dengan investment. So, investment boleh buat kat tempat yang 100% investment vehicle. So, boleh la maximizekan return.

Betul...saya setuju. Tapi, tak semua orang fikir macam tu. Ada yang jenis nak sekali. So, adakah yang jenis nak sekalikan dalam plan takaful menjadikan beliau salah buat investment decision?

KESIMPULANNYA
------------------
Semua financial instrument (investment dan protection) ada purpose masing2 dan sesuai bergantung kepada keadaan masing2.

Jadi, pandangan saya very simple. Pokok pangkal sebagai pelabur, anda kena kenal diri anda. Anda kena tahu risk tolerance anda, anda kena tahu ilmu dan tahap kelapangan masa anda.

Sebagai agent pulak, jangan mislead atau misselling, kalau client nak nak investment lebih, kena ikut client punya allocation, bukan sebab nak kejar sales dan commission, agent buat benda lain dari apa yang client nak. Kalau plan tu plan takaful jangan nak menidakkan yang ia adalah plan perlindungan dan bukan 100% plan pelaburan.

Akhir sekali.

Sebenarnya, personally, apabila company takaful ada develop products yang disertakan dengan pelaburan, ia memberi alternative kepada orang ramai. Kalau dulu ya, takaful hanya untuk perlindungan dan bukannya pelaburan. Tapi sekarang, banyak products yang memang bukan pure investment, tapi boleh digunakan untuk tujuan pelaburan disamping dapat penjimatan cukai dan juga perlindungan.

Setiap orang berbeza financial need dan resources. So, one solutions doesn't fit all. Ada banyak kaedah, platform, instrument kewangan yang boleh digunakan untuk memenuhi keperluan kewangan masing2.

Nota : Gambar adalah screen shot untuk pulangan pelaburan dalam tempoh setahun, Takafulink Dana Ekuiti Dinasti. Untuk yang berminat nak tahu pasal peluang untuk melabur dan mendapat perlindungan kewangan, boleh consider plan takaful yang jenis macam nie. Di PruBSN, plan yang ada option untuk invest di dana ini adalah PRUBSN ASPIRASI.

Boleh click http://infoplantakaful.wasap.my untuk mendapatkan khidmat nasihat.

Anda buat keputusan di mana anda nak kembangkan duit anda untuk keperluan masa hadapan.
Aziz Riadi
ShRFP
Senior Agency Manager
Muqmeen Group
PruBSN Takaful