19 October 2016

Kisah KEMALANGAN MAUT DUKE MEI 2015

ANDA MASIH INGAT KISAH NI? 3 orang terlibat dalam kemalangan maut PAJERO dan MyVi di Highway DUKE...satu masa dulu..

Anda boleh baca berita mengenai adik beradik arwah sampai tahap saman menyaman disebabkan oleh dakwaan "pecah amanah" sumbangan orang ramai kepada mangsa. Dan tonton video di bawah ni, sampai putus silaturrahim adik beradik...semua disebabkan harta dan tanggungjawab menjaga orang yang ditinggalkan setelah ketiadaan ibu dan bapa.

Mungkin anda tak kisah, sebab ini bukan diri anda atau tiada kaitan dengan anda. Tapi, kena ingat, kalau perkara ini boleh berlaku kepada orang lain...siapa kita untuk jamin perkara ini tidak berlaku kepada kita atau keluarga kita?...Jadi, apa yang perlu kita buat adalah...kita buat perancangan lebih awal dengan membuat wasiat bertulis dengan mana-mana syarikat trustee.

Bagaimana orang yang menjaga anak2 yang ketiadaan ibu bapa terpaksa mengeluarkan belanja lebih untuk memenuhi keperluan mereka....dan anak2 kecil ini tiada pilihan....kita yang mempunyai pendapatan yang punyai pilihan dan sepatutnya membuat pilihan yang terbaik untuk diberikan kepada ahli keluarga kita sebaik sahaja kita tiada.

TONTON VIDEO INI SEHINGGA HABIS DAN LIHAT SENDIRI BAGAIMANA MASALAH BOLEH TIMBUL.
Sila lihat di sini untuk berita penuh bagaimana adik beradik boleh terputus silaturrahim disebabkan masalah penjagaan waris dan berkaitan dengan harta.


Jadi, dapatkan khidmat nasihat perancang kewangan anda bagi mengelakkan daripada masalah ini berlaku.

Aziz Riadi
Takaful Business Coach
019-323 2121

www.azizriadi.com
www.aarassociates.com

Banner Fb Page Version 2.1

No comments:

Post a Comment