13 October 2018

KESAN KEWANGAN AKIBAT SAKIT KRITIKAL

SAKIT KRITIKAL atau CRITICAL ILLNESS merupakan penyakit yang semakin common (biasa) pada masa sekarang ni. Kalau 10-20 tahun dulu, kes-kes seperti cancer, sakit jantung atau sakit buah pinggang amat jarang kita dengar atau lihat. Tapi, semenjak akhir2 nie, banyak case2 baru berlaku.

Mungkin ia berlaku kepada orang yang jauh dari kita, atau yang kita langsung tak kenal. Kemudian terjadi kepada orang2 disekeliling kita yang kita kenal, tapi tak rapat...dan semakin lama, semakin ramai kenalan yang rapat dengan kita pun ada mengidap sakit kritikal nie ada juga yang dari keluarga kita.

Oleh kerana penyakit ini dikategorikan sebagai penyakit yang boleh memberi kesan yang besar kepada sesiapa yang mengidapnya, ia dinamakan KRITIKAL..iaitu bahaya dan boleh membawa maut. Yang paling biasa adalah, ia akan memberikan kesan secara kewangan, emosi dan juga kesan-kesan sampingan lain.

Cuma, saya nak kongsikan kepada anda, mengenai kesan kewangan akibat mengidap penyakit kritikal nie.

Kepada anda yang ingin mendapatkan khidmat nasihat mengenai pelan perlindungan perubatan dan juga sakit kritikal boleh DM saya di http://financialcoach.wasap.my.

Terima kasih.

AAR

No comments:

Post a Comment