03 June 2021

MASIH ADA LAGI KE PELUANG UNTUK JADI AGENT TAKAFUL SEKARANG NI?


Biasa, bila saya open idea kepada kawan-kawan untuk ajak diorang jadi agent takaful. Ramai juga yang agak skeptikal dengan peluang yang ada sekarang nie.

Untuk pengetahuan anda semua, saya join takaful business nie pada tahun 2003. Dan pada masa artikel ini ditulis dan video di bawah dirakamkan, saya telah pun berada dalam industri insurans atau takaful selama 19 tahun. Ya....19 tahun..bukan setahun atau 2 tahun.

Masa memula saya ajak kawan-kawan saya pada tahun 2003, ada yang kata, susah jadi agent nie sebab dah ramai yang jadi agent. Jadi, pada satu ketika, ada event di Bejaya Time Square Hotel, saya interview salah seorang mentor saya...dia juga adalah Agency Manager saya satu masa dulu. Dan Alhamdulillah, sekarang ini saya pun dah capai level sebagai Agency Manager.

Saya jumpa beliau dan tanya beliau, pasal peluang yang ada dalam business takaful nie. Sebab dia lagi la lama dari saya. Dia join tahun 1996. Sekarang ni 2021,  25 tahun dah...dan beliau cakap dengan saya, masa memula dia join pun ramai kawan-kawan dia kata, payah dah nak jadi agent, sebab agent insurance dah ramai kat Malaysia nie. Tapi, berkat keyakinan dan usaha beliau, sekarang beliau ada lebih dari 23 agency manager...dan target beliau nak ada 50 agency manager.

Beliau adakah Hj Firdaus Lau, atau nama chinese beliau adalah Lau Ting Hee. Beliaulah orang yang bertanggungjawab membina empayar group bumiputera dalam Prudential dan juga dalam Industri. 

Kalau pada tahun 1996 tu dan saya pun join pada  tahun  2003, memang tak ramai leader bumiputera, dan juga  agent bumiputera. Kalau pergi mana-mana event company pun, ramai agent berbangsa cina, melayu masa tu terlalu sedikit.

Tapi, start dari tahun 2001 hingga lah sekarang, agent bumiputera terus berkembang maju. Dan dengan adanya PruBSN Takaful (products  shariah compliance)....agency bumiputera terus berkembang maju hinggalah sekarang ini.

Prudential BSN Takaful telah beberapa kali memenangi anugerah Pengendali takaful Terbaik di malam anugerah Malaysian Takaful Association (MTA Awards)...

Anda lihat sendiri video yang saya interview Hj Firdaus Lau berkenaan dengan peluang yang sangat besar  untuk ubah kehidupan yang lebih baik dari segi pendapatan dan juga kerjaya. 

Kepada anda yang ingin jadi agent takaful bersama PruBSN Takaful di bawah kendalian saya di Muqmeen Group, boleh click link http://jomextraincome.wasap.my SEKARANG. 

#financialplanning #rumahsewa #pelaburanhartanah #financialprotection #medicalcard #prubsn #prubsntakaful #parttimeincome #ejentakaful #familytakaful #medicalcardfamily #retirementplan #hibah #estateplanning #businessprotection #kitajagamalaysia #asb #asbfinancing #financialplanner #saynotoscammer #bijakwang #bijakuruswang

No comments:

Post a Comment