27 June 2021

STEP BEBAS HUTANG - TEKNIK DEBT CONSOLIDATION #AzizRiadi

 


Saya nak kongsikan kepada pembaca sekalian antara cara nak dapatkan lebihan income untuk mulakan project Snow Ball (langsaikan hutang segera) adalan dengan penyusunan semula hutang atau debt restructuring.

So, antara salah satu cara dalam penyusunan hutang ada adalah DEBT CONSOLIDATION STRATEGY.

Apa itu Debt Consolidation Strategy?..

Secara mudahnya kalau nak faham adalah...kita kumpulkan semua baki hutang yang ada, senaraikan semua berapa bayaran bulanan dan interest, then semak semula mana2 yang kita boleh langsaikan dengan buat loan yang lain dengan interest yang lebih rendah dan juga mungkin boleh offer tarik lebih panjang untuk dapat bayaran bulanan yang lebih rendah.

Memang betul, kalau teknik macam tu, macam korek lubang tutup lubang, tapi ini adalah antara langkah awal untuk dapatkan extra surplus income, lepas tu baru la kita akan usaha untuk langsaikan hutang2 besar. Details step saya kongsikan dalam video kat bawah.Kepada  anda yang ingin dapatkan khidmat nasihat kewangan, boleh click link http://financialcoach.wasap.my. TOTALLY FREE.

#financialplanning #rumahsewa #pelaburanhartanah #financialprotection #medicalcard #prubsn #prubsntakaful #parttimeincome #ejentakaful #familytakaful #medicalcardfamily #retirementplan #hibah #estateplanning #businessprotection #kitajagamalaysia #asb #asbfinancing #financialplanner #saynotoscammer #bijakwang #bijakuruswang
No comments:

Post a Comment